Zelenski a vizitat zona Sumî, de la frontiera cu regiunea Kursk din Rusia

  • 22 August 17:33
Zelenski a vizitat zona Sumî, de la frontiera cu regiunea Kursk din Rusia

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat joi că a vizitat zona Sumî, la granița cu regiunea Kursk din Rusia, scena unei ofensive pe scară largă a forțelor Kievului din 6 august, informează AFP, transmite Agerpres.

Trupele ucrainene revendică ocuparea a zeci de localități și sute de kilometri pătrați din regiunea Kursk, unde au lansat cea mai mare ofensivă a unei armate străine pe teritoriul rusesc de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, scrie G4media.ro.

„M-am dus în zona de frontieră a regiunii Sumî și m-am întâlnit cu comandantul suprem (Oleksandr) Sîrski și cu șeful administrației militare din regiunea Sumî”, a scris Zelenski pe Facebook.

Potrivit acestuia, armata ucraineană a cucerit „o localitate suplimentară” în regiunea Kursk, ceea ce ar aduce totalul revendicat la 94, și a luat noi prizonieri în rândul soldaților ruși.

În ciuda acestei ofensive, trupele ruse continuă să avanseze pe frontul de est și se află la aproximativ zece kilometri de Pokrovsk, un important centru logistic în acest sector.

În acest context, Zelenski a subliniat că a discutat joi despre „măsurile luate pentru a întări apărarea” Pokrovskului, precum și pe cea a orașului Torestk, o altă localitate din estul Ucrainei amenințată de a fi cucerită de armata rusă.

O sursă din cadrul serviciului de securitate ucrainean (SBU) a declarat joi pentru AFP că Ucraina a lovit o bază aeriană rusă din Marinovka, în regiunea Volgograd, la mai mult de 300 km de graniță.

„SBU, în cooperare cu Forțele Armate ale Ucrainei, a atacat depozite de bombe aeriene ghidate și de combustibil pe aerodromul Marinovka”, care este folosit pentru a „bombarda linia frontului din Ucraina”, a spus sursa citată.

Guvernatorul regiunii Volgograd, Andrei Bocearov, a declarat joi că resturile unei drone ucrainene doborâte au declanșat un incendiu „la o instalație a Ministerului Apărării”, fără a oferi detalii.

Ofensiva ucraineană din regiunea Kursk s-a soldat cu cel puțin 31 de morți civili și 143 de răniți, potrivit agenției de știri TASS.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
18,85
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
22
Sat
23
Sun
19
Mon
17
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău