Zelenski a declarat că Ucraina nu va participa la summitul G20 dacă Putin va fi prezent

  • 04 Noiembrie 2022 10:48
Zelenski a declarat că Ucraina nu va participa la summitul G20 dacă Putin va fi prezent

Președintele Zelenski a declarat că Ucraina nu va lua parte la summitul G20 din Indonezia, care va avea loc pe 15 și 16 noiembrie, dacă Vladimir Putin va fi prezent acolo, scrie Digi24.

Șeful statului ucrainean a spus că „Nu este la curent cu cine participă la summitul G20. Poziția mea personală și a Ucrainei este că, dacă liderul Federației Ruse participă, atunci Ucraina nu va participa. Vom vedea cum se va întâmpla în viitor”, a concretizat Zelenski.

Liderul de la Kiev a precizat că joi, 3 noiembrie, în timpul unei convorbiri telefonice cu Joko Widodo, președintele Indoneziei, Ucraina a fost din nou invitată la summitul G20. „Am fost invitați din nou astăzi. Vom aștepta și vom vedea – mai sunt doar câteva zile”, a adăugat Zelenski.

Ucraina nu este membră a G20, însă statutul actual al Ucrainei necesită o prezență cel puțin video a liderului ucrainean la conferință.

Joko Widodo, președinte indonezian l-a invitat pe Putin să participe la summitul din insula Bali, dar nu a precizat până  dacă acesta va fi prezent acolo. Conducerea statului indonezian  a fost supusă unor puternice presiuni occidentale pentru a nu-l invita pe Putin la summitul G20, dar această țară a ales să-și mențină o poziție neutră față de conflictul provocat de agresiunea Rusiei contra Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău