Zeci de „veste galbene”, arestate la Paris, unde au încercat să profite de un protest cu privire la climă

  • 21 Septembrie 16:50
Zeci de „veste galbene”, arestate la Paris, unde au încercat să profite de un protest cu privire la climă

Câteva zeci de persoane au fost arestate la Paris, unde „vestele galbene” încearcă să profite de un protest cu privire la climă pentru a-şi relansa mişcarea, relatează Radio România Actualități.

Manifestațiile de astăzi ale „vestelor galbene” nu au autorizație, de aceea, până la această oră, grupuri destul de importante de oameni se deplasează dezordonat pe mai multe străzi. O noutate este că prea puțini dintre cei care par pregătiţi să manifesteze poartă celebrele veste galbene.

Ţinta lor rămâne președintele Emmanuel Macron, căruia îi contestă integral modul în care conduce țara și îi cer demisia.

Pentru a activa mișcarea, care de câteva luni și-a pierdut aproape total suflul, „vestele galbene” ar încerca să profite de marșul pentru acțiunea împotriva schimbărilor climatice, unde ar putea participa câteva sute de mii de persoane, manifestație autorizată să înceapă peste o oră.

Poliția a anunțat că a controlat în această dimineață sute de persoane în zona gărilor, în special, pentru că cei mai mulți au venit cu trenul din provincie. Peste 40 de indivizi au fost reținuți preventiv pentru că aveau asupra lor obiecte interzise la manifestații. Alte câteva zeci de persoane au fost amendate pentru că încercau să se organizeze pe Bulevardul Champs-Élysées, zonă declarată interzisă pentru orice fel de adunare publică.

Poliția are informații că aproximativ 700 de Black Blocks și membri ai grupării lor de extremă stânga anti-capitaliste sunt pregătiți să provoace violență astăzi la Paris. Cei peste 7.500 de polițiști și jandarmi care asigură securitatea manifestațiilor și ordinea publică au ocupat încă de la primele ore ale dimineții dispozitivele de blocare a accesului în zonele interzise pentru manifestație și pe străzile închise traficului rutier.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
13 °C
cer senin
Umiditate:82 %
Vint:3,6 m/s
Sun
16 °C
Mon
17 °C
Tue
17 °C
Wed
17 °C
Thu
16 °C

Curs oficial BNM 20 Octombrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3507 -0.0000
USD 17.4143 -0.0000
RON 4.0695 -0.0000
UAH 0.7026 -0.0000
RUB 0.2721 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău