Zeci de răniți după seismul de 6,5 grade din Italia | Niciun român nu a solicitat asistență consulară (FOTO)

  • 30 Octombrie 2016 11:47
Zeci de răniți după seismul de 6,5 grade din Italia | Niciun român nu a solicitat asistență consulară (FOTO)

Zeci de persoane au fost rănite în urma cutremurului de 6,5 grade produs duminică dimineață în centrul Italiei, scrie Mediafax.

Ambasada României la Roma a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații cu privire la urmările cutremurului din centrul Italiei și la existența unor cetățeni români afectați de acesta, până acum nefiind înregistrată nicio solicitare de asistență consulară.

Zeci de persoane au fost rănite în urma cutremurului de 6,5 grade produs duminică dimineață în centrul Italiei, anunță surse citate de ziarul La Repubblica.

Conform bilanțului provizoriu, cel puțin șapte persoane au fost rănite în localitățile Amatrice și Rieti (regiunea Lazio), două fiind în stare gravă. Trei persoane sunt rănite după ce au fost scoase de sub dărâmături în orășelul Tolentino, situat în regiunea Marche. Numeroase persoane au fost rănite în localitățile Ussita, Castelsantangelo sul Nera (regiunea Marche), Norcia și Preci (Umbria).

Numeroase clădiri s-au prăbușit în zona Norcia, provincia Perugia. Mișcarea telurică a fost simțită puternic inclusiv la Roma, Florența și Bolzano, provocând scene de panică.

Un nou seism de 6,5 grade pe scara Richter a zguduit duminică dimineață regiunea Umbria, în centrul Italiei, a confirmat Institutul National de Vulcanologie din Italia. Produs la o adâncime de 10 kilometri, acesta a avut loc la ora locală 07:40 (06:40 GMT) și a distrus mai multe case afectate de cutremure anterioare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău