Zeci de primari din România, Republica Moldova și Cernăuți, Ucraina, se vor întâlni la „Forumul orașelor înfrățite”. Evenimentul va avea loc la Iași

  • 20 Septembrie 11:17
Zeci de primari din România, Republica Moldova și Cernăuți, Ucraina, se vor întâlni la „Forumul orașelor înfrățite”. Evenimentul va avea loc la Iași

Peste 50 de primari din România și Republica Moldova și Cernăuți (Ucraina), reprezentanți ai Guvernului României, specialiști în atragerea și implementarea de proiecte și investiții europene, se vor întâlni la Iași, în perioada 23 - 24 septembrie, pentru a lua parte la Forumul Orașelor Înfrățite.

'Forumul vine în susținerea colaborării dintre orașele înfrățite și își propune identificarea de noi oportunități de parteneriat instituțional între orașele de pe ambele maluri ale Prutului îndeosebi în atragerea de fonduri nerambursabile, transmite Agerpres.

Crearea unei punți relaționale între orașele participante este una dintre premisele de bază în implementarea proiectelor cu fonduri europene pentru preaderare precum și a celor transfrontaliere', au transmis organizatorii, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, luni, 23 septembrie, prezentările se vor desfășura la Palatul Culturii, iar în cursul zilei de marți la sediul Primăriei Municipiului Iași, și vor viza oportunități de finanțare nerambursabilă, calendarele depunerilor de proiecte, structuri și parteneriate eligibile și exemple de bună practică și implementare de proiecte de dezvoltare urbană și rurală, de infrastructură școlară, medicală, salubritate și programe sociale.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Iași și Congresul Autorităților Locale din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:3,6 m/s
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău