Zeci de persoane au fost sancționate pentru comiterea contravențiilor în domeniul comunicațiilor electronice

  • 23 Ianuarie 2023 15:32
Zeci de persoane au fost sancționate pentru comiterea contravențiilor în domeniul comunicațiilor electronice

Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), în calitate de organ de constatare a contravențiilor din domeniile de competență, a sancționat, anul trecut, conform prevederilor Codului contravențional, 46 de persoane fizice și juridice pentru comiterea contravențiilor în domeniul comunicațiilor electronice.

Prin procesele-verbale întocmite, ANRCETI a constatat că 29 persoane fizice și juridice au încălcat regulile de protecție a liniilor și instalațiilor de comunicații electronice. Pentru comiterea acestor încălcări persoanele respective au fost sancționate cu amenzi de la 30 la 240 unități convenționale ( de la 1.500 până la 12.000 lei), scrie Bizlaw.md.

Alte 10 persoane fizice și juridice au deteriorat din imprudență liniile, instalațiile, echipamentele de comunicații electronice sau poștale, fapt pentru care au fost sancționate cu amenzi de la 10 la 100 unități convenționale (de la 500 lei până la 5.000 lei).

Alte încălcări constatate de către ANRCETI au fost: nerespectarea condițiilor de autorizare generală de către furnizorii de rețele/servicii de comunicații electronice, împiedicarea activității ANRCETI, utilizarea fără licență și fără permis tehnic a canalelor, a frecvențelor radio, executarea lucrărilor de construcție în zonele de protecție a liniilor, cablurilor și instalațiilor de comunicații electronice fără autorizația proprietarului acestor linii, cabluri și instalații. Pentru aceste încălcări, persoanele respective au fost sancționate cu amenzi de la 30 la 300 unități convenționale (de la 1.500 lei până la 15.000 lei).

Astfel, în perioada ianuarie - decembrie 2022, în rezultatul examinării cauzelor contravenționale pornite de către ANRCETI, au fost aplicate sancțiuni sub formă de amendă în valoare totală de 212.100 lei. Amenzile aplicate sunt încasate integral la bugetul public național.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Wed
7
Thu
6
Fri
5
Sat
6
Sun
7
Arhivă Radio Chișinău