Zeci de parlamentari din circa 20 de țări europene vor vizita Republica Moldova în următoarele zile

  • 16 Martie 10:56
Zeci de parlamentari din circa 20 de țări europene vor vizita Republica Moldova în următoarele zile

Conferința Președinților Regionalei Europa din cadrul Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF) se va desfășura la Chișinău la începutul săptămânii viitoare. Zeci de parlamentari din circa 20 de țări europene vor vizita Republica Moldova în perioada 17-21 martie pentru a discuta despre acțiunile de cooperare în spațiul francofon, se menționează într-un comunicat al Direcției comunicare și relații publice, transmite Radio Chișinău.

În deschiderea Conferinței vor adresa mesaje participanților Jean-Charles Luperto, delegat regional al APF pentru Europa, Doina Gherman, vicepreședinta Parlamentului, și premierul Dorin Recean.

Ulterior va fi prezentat un raport privind stadiul actual și prezența francofoniei în Moldova și lupta împotriva dezinformării. De asemenea vor fi abordate subiecte despre evoluția situației politice în spațiul francofon, impactul războiului din Ucraina și modul în care UE reacționează la ingerința străină.

Conferința Președinților Regionalei Europa din cadrul APF va fi precedată de un seminar de consolidare a capacităților parlamentarilor în lupta împotriva dezinformării și a știrilor false.

Parlamentul Republicii Moldova este membru asociat la Adunarea Parlamentară a Francofoniei din 1998.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău