Zeci de nave militare rusești se află permanent pe mările și oceanele lumii

  • 15 Iunie 2018 17:15
Zeci de nave militare rusești se află permanent pe mările și oceanele lumii

Între 70 și 100 de nave ale marinei militare ruse se află în permanență în diferite regiuni pe mările și oceanele lumii, a declarat comandantul-șef Vladimir Koroliov, într-un interviu apărut vineri în cotidianul Krasnaia Zvezda, preluat de Xinhua.

„O flotă poate fi reală dacă navele și submarinele sale nu stau în dane, ci își îndeplinesc funcțiunile pe mare", a afirmat amiralul Koroliov.

El a precizat că noua fregată "Amiral Makarov" va sosi în portul Sevastopol și va face parte din Flota Mării Negre începând din august sau septembrie.

De asemenea, nava anti-mine "Ivan Antonov" a fost lansată recent în portul Sankt-Petersburg, iar o serie de șase nave torpiloare mici "Șkval" s-au alăturat Flotei Mării Baltice.

În viitorul apropiat, în dotarea marinei militare vor intra nave de o clasă cu totul nouă, mai precis nave de patrulare din clasa 22160 "Vasili Bîkov", a menționat comandantul-șef.

Marina militară rusă, înființată în 1992, cuprinde în prezent Flota Nordică, Flota Pacificului, Flota Mării Negre, Flota Mării Baltice, Flota Mării Caspice, aviația navală și trupele de coastă, precizează Xinhua.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău