Zeci de filme artistice, documentare, animație vor fi prezentate în cadrul Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru și Film ClassFest 2023

  • 17 Noiembrie 2023 17:28
Zeci de filme artistice, documentare, animație vor fi prezentate în cadrul Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru și Film ClassFest 2023

70 de filme artistice, documentare, animație vor fi prezentate în cadrul celei de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru și Film ClassFest 2023. La eveniment participă școli de teatru și de film din nouă țări: România, Franța, Italia, Germania, Georgia, Armenia, Polonia, Ucraina și Rep. Moldova. Participanții vor fi antrenați în discuții, dezbateri și workshop-uri coordonate de cineaști din România și Germania, relatează Radio Chișinău

Ceremonia de deschidere a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru și Film ClassFest 2023 va avea loc pe 20 noiembrie, la ora 18.30 la Centrul industriilor creative Artcor. Academia de Arte din Florența va inaugura programul cu 14  producții.

„Temele sau despre ce sunt filmele pe care le-au trimis în cadrul concursului, desigur o să vedeți că școala din Ucraina va vorbi despre condițiile în care se găsește poporul ucrainean. O atitudine destul de profundă socială o au filmele din Germania și Polonia. Ei au un sentiment și o simțire deosebită. Față de tot ce se întâmplă în viața fiecărui om sunt filmele școlilor italiene”, a declarat directoarea Festivalului, Svetlana Tîrțău.

Universitatea Națională de Teatru și Film de la Kiev, care este invitata ediției din acest an a Festivalului, va organiza o dezbatere despre filmul documentar joi, 23 noiembrie, la 20:30, a declarat rectorul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Victoria Melnic.

„Avem în calitate de oaspeți pe studenții din Ucraina. Mai ales condițiile în care activează ei în ultimul timp, consider că este un act demn de toată susținerea și de admirația noastră. Toate proiecțiile vor avea loc la sediul Artcor”, a menționat aceasta.

Tinerii cineaști vor prezenta filme realizate recent, care denotă viziuni personale asupra crizelor provocate de razboi, de ordin umanitar, social, politic și cultural asupra cetățenilor din țările lor, a subliniat directoarea Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”, Monica Babuc.

„În acest an susținem cu multă bucurie prezența a doi studenți și un profesor de la Universitatea Națională de Teatru și cinematografie „I. L. Caragiale” de la București. Studenții vor veni cu lucrările lor cinematografice, bineînțeles, anul acesta avem secțiunea cinema. Iar doamna profesor, Ioana Grigore, va susține și un masterclass pentru studenții de aici”, a declarat Monica Babuc.

Festivalul se va încheia pe 24 noiembrie cu prezentarea filmelor pe care le-au realizat studenții de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău