Zece troleibuze noi pe străzile Capitalei

  • 10 Decembrie 2018 15:16
Zece troleibuze noi pe străzile Capitalei

Pe străzile capitalei vor circula 10 troleibuze noi, care sunt asamblate în prezent de către angajații întreprinderii municipale „Regia Transport Electric Chișinău” (RTEC).

Anunțul a fost făcut astăzi de către directorul RTEC, Dorin Ciornîi, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei capitalei, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, mijloacele de transport au fost aduse la Chișinău acum o săptămână. „Cinci dintre troleibuze sunt cu mers clasic, iar alte cinci sunt cu propulsie autonomă. Cele de tip clasic vor fi asamblate timp de două săptămâni, iar cele cu mers autonom până la finele lunii ianuarie 2019”, a spus Dorin Ciornîi.

La rândul său, primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a specificat că troleibuzele cu mers autonom, care circulă în prezent pe străzile municipiului, au o autonomie de 20 de km. „Noile troleibuze au o autonomie de 30 de km, ceea ce înseamnă că procesul de testare va dura mai mult. Deocamdată nu s-a decis pe ce curse vor fi stabilite noile troleibuze. Urmează să vedem care sunt sectoarele unde nu există transport public sau acesta circulă cu dificultate. Totodată, am solicitat consiliului municipal Chișinău aprobarea unui buget de 72 de mln de lei pentru asamblarea a încă 15 troleibuze cu mers autonom”, a afirmat Codreanu.

Costul total al celor cinci troleibuze cu mers autonom este de 1,2 mln de euro, iar un troleibuz de tip clasic costă 150 de mii de euro.

În prezent, pe străzile municipiului Chișinău circulă 310 troleibuze, dintre care 80 sunt de tip vechi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
-2,26
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Sun
0
Mon
0
Tue
1
Wed
1
Thu
2
Arhivă Radio Chișinău