Zece persoane, printre care și un minor, au fost reținuți pentru 26 de jafuri și furturi, comise în diferite raioane ale țării

  • 10 Iunie 2020 18:20
Zece persoane, printre care și un minor, au fost reținuți pentru 26 de jafuri și furturi, comise în diferite raioane ale țării

Zece persoane, printre care și un minor, au ajuns pe mâna poliției fiind suspectați pentru o serie de jafuri și furturi. Fiind coordonați de un deținut, aceștia pătrundeau în locuințele victimelor atât noaptea, cât și ziua, forțând geamurile sau ușile din termopan, în timp ce proprietarii lipseau de acasă.

Persoanele cercetate sunt bănuite de furturi și jafuri săvârșite pe teritoriul raioanelor Hâncești, Cimișlia, Criuleni și Ialoveni. Liderul grupării își ispășește pedeapsa în penitenciar pentru infracțiuni similare.

Contactată de IPN, ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, Mariana Bețivu, a declarat că printre suspecți este și un minor în vârstă de 15 ani. La fel ca și ceilalți suspecți, care au vârsta până în 28 de ani, băiatul a fost anterior judecat pentru infracțiuni similare. Trei membri ai grupării au fost reținuți, iar șapte sunt cercetați în stare de libertate.

Potrivit informațiilor acumulate până în prezent, gruparea are la activ 26 de furturi și jafuri. În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au depistat și ridicat de la domiciliile figuranților bijuterii din aur, laptopuri, telefoane mobile, instrumente electrice și alte bunuri furate. Suma totală a pagubei la infracțiunile comise depășește 1,5 milioane de lei.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă pedeapsă cu închisoare de la 5 la 15 ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău