Zece persoane au ajuns la spital în urma acțiunilor de protest de la Parlament

  • 20 Ianuarie 2016 22:31
Zece persoane au ajuns la spital în urma acțiunilor de protest de la Parlament

După ce inițial au părut să dea înapoi, forțele de ordine s-au mobilizat și au început să despartă rândurile manifestanților.

Poliția a reușit să-i scoată pe protestatari din sediul Legislativului și au refăcut cordoanele de rezistență din jurul Parlamentului.

La fel și mai mulți jurnaliști, blocați in interior au reușit să părăsească clădirea, pe ușile laterale ale Legislativului, după ce au stat izolați mai bine de pentru ore. În perioada cât au stat închiși în parlament, jurnaliștii nu au avut voie să iasă din camera destinată presei, dar nici să se apropie de geamuri.

Șeful interimar al Inspectoratului General de Politie, Gheorghe Cavcaliuc, spune că situația este sub control.

Potrivit șefului secției Medicină Urgență din cadrul spitalului de Urgență, Igor Curov, zece persoane, printre care patru polițiști au ajuns la spital în urma acțiunilor de protest de la Parlament, unde le-au fost oferite îngrijiri medicale.

În prezent viața acestora este în afara oricărui pericol. Pacienții au beneficiat de primul ajutor medical, după care au fost lăsați să plece acasă.

Liderul PL Mihai Ghimpu a fost huiduit și agresat de mulțime în timp ce încerca să părăsească sediul Legislativului. Potrivit imaginilor difuzat de TV7, Mihai Ghimpu a fost îmbrâncit de protestatari și se pare că a fost lovit în plin fiind văzut ținându-se de cap.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:5,66 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău