Zece localități din raionul Strășeni vor fi conectate la magistrala de evacuare a apei uzate

  • 24 Iulie 2023 12:06
Zece localități din raionul Strășeni vor fi conectate la magistrala de evacuare a apei uzate

Zece localități din raionul Strășeni vor beneficia de sistem de canalizare, în cadrul unui proiect tehnic pentru construcția unei magistrale de evacuare a apelor uzate, recepționat la finele săptămânii trecute de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, transmite MOLDPRES.

Această activitate face parte din programul regional "Sistem de canalizare și conectarea la stația de pompare/epurare din Strășeni", implementat de ADR Centru, cu finanțare din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională și Locală.

Proiectul a fost precedat de elaborarea unui Studiu de fezabilitate pentru toate localitățile din raionul Strășeni, care au fost împărțite în opt Aglomerații. După analiza efectuată în cadrul acestui studiu, s-a convenit ca documentația tehnică să fie elaborată pentru 10 localități, care fac parte din Aglomerația nr. 1:  Strășeni, Făgureni, Sireți, Roșcani, Negrești, Saca, Ghelăuza, Tătărești, Pănășești și Ciobanca.

„Obiectul proiectului cuprinde proiectarea rețelei magistrale de evacuare a apelor uzate, inclusiv calculul hidraulic al rețelelor proiectate. Lungimea estimată a magistralei este de 35 km de rețele de canalizare sub presiune și 16 km de canalizare gravitațională. De asemenea, proiectul prevede construcția a nouă stații de pompare și reabilitarea unei stații existente. În etapele următoare, se planifică identificarea surselor financiare necesare pentru implementarea proiectului”, explică ADR Centru.

Această inițiativă are drept scop asigurarea locuitorilor din raionul Strășeni cu un sistem de canalizare modern, prin extinderea/regionalizarea serviciului de sanitație și conectarea acestora la stația de epurare regională din Strășeni, rezumă sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
24,96
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,54 m/s
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
23
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău