Zece blindate livrate de Rusia Serbiei, care ar fi fost blocate pe Dunăre de România, au ajuns la destinație pe calea aerului

  • 28 Iulie 2019 19:09
Zece blindate livrate de Rusia Serbiei, care ar fi fost blocate pe Dunăre de România, au ajuns la destinație pe calea aerului

Zece vehicule blindate de tipul BRDM-2 (utilizate în misiuni de recunoaștere și patrulare) au fost transportate de Rusia în Serbia în cadrul cooperării tehnico-militare dintre cele două țări, a informat Ministerul Apărării sâmbătă, transmite - din Belgrad -agenția de presă oficială rusă RIA Novosti.

"În Serbia au sosit 10 transportatoare BRDM-2, împreună cu piese de schimb. Nu au existat obstacole în timpul aducerii lor de către transportatorul aerian rus, echipamentele fiind livrate în siguranță și în condiții de securitate, în conformitate cu normele internaționale", menționează Ministerul sârb al Apărării.

"Acordurile tehnico-militare dintre președintele sârb Aleksandar Vucic și omologul său rus Vladimir Putin se realizează pe deplin și în termenul stabilit", potrivit instituției de apărare de la Belgrad, citată de TASS.

Publicația rusă Info-Balkan a transmis anterior, citându-l pe deputatul sârb Miroslav Lazanski, numit recent ambasador al Serbiei în Rusia, că România ar fi blocat transportul pe Dunăre a 30 de tancuri rusești T-72B3 și a 30 de vehicule blindate BRDM-2 care urmau să ajungă în Serbia.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe al României a precizat vineri că o licență de tranzit pentru produse militare de proveniență rusească nu putea fi emisă de autoritățile române din cauza sancțiunilor impuse Federației Ruse de către Uniunea Europeană.

În aceeași zi a urmat o reacție a Ministerului Apărării al Rusiei, care afirma că informațiile privind blocarea de către România a unui transport cu echipamente militare rusești destinat Serbiei nu corespund realității, susținând că nu a trimis nicio navă pentru a transporta echipament militar pe Dunăre, conform TASS.

Potrivit datelor publicate anterior, Belgradul va primi gratuit de la Moscova 30 de tancuri și un număr similar de vehicule blindate, conform RIA Novosti, citată de Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău