Zece ani închisoare pentru un cioban din Criuleni, care a exploatat sexual o adolescentă fugită de acasă

  • 16 Februarie 09:51
Zece ani închisoare pentru un cioban din Criuleni, care a exploatat sexual o adolescentă fugită de acasă

Urmare a unui dosar penal trimis în judecată, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță condamnarea la 10 ani închisoare a unui bărbat care lucra în calitate de cioban, în Criuleni.

Potrivit sentinței pronunțate de Judecătoria Criuleni, fapta a avut loc în august 2020, atunci când bărbatul de 47 de ani a adăpostit-o pe adolescenta care atunci avea 14 ani, după ce aceasta a fugit de acasă, fără bani sau telefon. 

După ce a adăpostit-o, bărbatul a obligat-o să-l ajute la muncă și o hărțuia sexual. Ulterior, după ce acesta a consumat băuturi alcoolice cu prietenii, a întreținut un raport sexual împotriva voinței fetei. 

Adolescenta a reușit să evadeze, dar bărbatul a adus-o din nou la stână, unde a tuns-o cu foarfeca și aparatul de ras. Fata a apelat la proprietarul stânei, iar ulterior l-a denunțat pe bărbat autorităților. La solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta a fost plasat în arest preventiv până în prezent, iar adolescenta a primit consiliere psihologică în calitate de copil aflat în situație de risc. Până la devenirea definitivă a sentinței, bărbatul anterior condamnat prin alte patru sentințe, beneficiază de prezumția nevinovăției. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:6,69 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău