Zece ani de închisoare pentru un bărbat care a obligat o femeie să se prostitueze într-un sat din raionul Cahul

  • 01 Februarie 13:19
Zece ani de închisoare pentru un bărbat care a obligat o femeie să se prostitueze într-un sat din raionul Cahul

Un bărbat de 53 de ani a fost recunoscut vinovat pentru trafic de persoane după ce a constrâns o femeie să se prostitueze, a anunțat Procuratura Generală a Republicii Moldova.

Potrivit sentinței judecătorești din 30 ianuarie 2024, bărbatul a fost condamnat la 10 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții și de a exercita activitate de transportare a persoanelor în afara țării, angajării persoanelor și altor activității conexe pe un termen de 5 ani.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Cahul.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurorii din raionul Cantemir, în anul 2011, bărbatul, împreună cu alte persoane, a recrutat o femei în scopul exploatării sexuale.

Abuzând de poziția ei de vulnerabilitate, i-au propus să practice prostituția în Turcia, asigurând-o că își vor asuma cheltuielile de transport și va fi remunerată financiar bine.

După ce femeia a acceptat, inculpatul a dus-o prin înșelăciune într-un sat din raionul Cahul, unde, prin aplicarea violenței fizice și psihice, a constrâns-o la prestarea serviciilor sexuale timp de câteva zile, după care femeia a reușit să evadeze.

Unul din complicii bărbatului este anunțat în căutare, iar altul a fost condamnat printr-o sentință anterioară, pronunțată în anul 2015, la 8 ani de închisoare cu executare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău