ZDG: Topul celor mai plătiți bugetari, cu salarii de peste 50.000 de lei

  • 05 Aprilie 2018 09:48
ZDG: Topul celor mai plătiți bugetari, cu salarii de peste 50.000 de lei

Revista presei - 5 aprilie 2018

Din nou la picioarele lui Putin, titrează Timpul. Igor Dodon, planifică o nouă vizită în Federația Rusă pentru sfârșitul lunii aprilie. Anunțul a fost făcut în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova. Igor Dodon a menționat că pe 7 mai are loc inaugurarea președintelui ales al Federației Ruse, Vladimir Putin, și actualmente se discută despre agendă.

Cum e puterea – așa e și opoziția,  și societatea civilă,  constată Alexandru Vakulovski în editorialul său din deschide.md.  Dodon e cu „socieatatea civilă”, Plahotniuc cu altă „societate civilă”, iar până la crearea partidului DA Năstase era el însuși „societatea civilă”. Toate aceste „societăți civile” sunt finanțate de obicei de partide, dar nu numai. Unele sunt cool până la un moment dat, din cauza asta politicul și politicienii le atrag de partea lor ca pe niște muște pe o bandă adezivă. Iar la final, cad în plasă și consumatorii creduli ai știrilor, pentru că se uită în gura „civililor”, îi văd la televiziuni, prin ziare, repetă constant că sunt „independenți”, până le pică întâmplător carnetul de partid din buzunar. Autorului I se pare curios cum se face că din așa-zisa societate civilă, întotdeauna independentă, niciodată nu face parte nici un unionist, când unioniștii sunt singurii care au mobilizat basarabenii și au umplut PMAN-ul în ultimii ani? Miroase a pătlăgele stricate din curtea „societății civile”…

ZDG face topul celor mai bine plătiți bugetari din R. Moldova, cu salarii de peste 50 de mii de lei lunar. Sergiu Cioclea, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei este unul dintre cei mai bine plătiți bugetari din R. Moldova. Sergiu Cioclea, BNM a ridicat, lunar, un salariu de 104,3 mii de lei în 2017. Alexei Țimbrovski, directorul general al Societății pe Acțiuni „Metalferos”, la care statul, prin intermediul Ministerului Economiei și Infrastructurii deține cele mai multe acțiuni, a beneficiat, în 2017, lunar, de 77,6 mii de lei. Și Ion Voluța, care deține funcția de director general al Tutun CTC din februarie 2017, un salariu de invidiat. În cele 11 luni de șefie, acesta a încasat 679 de mii de lei, echivalentul a 61,7 mii de lei lunar.Următorii în top sunt Radu Bezniuc, directorul Autorității Aeronautice Civile, a 61,7 mii de lei lunar, Tudor Copaci, directorul general al Agenției pentru Reglementare în Energetică, Marian Pocaznoi, directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației.  

Ziarul de Gardă a studiat dosarele celor trei tineri care au decedat în condiții suspecte în aprilie 2009 și vă prezintă, la nouă ani de la acele evenimente, informații care nu au fost făcute publice în acest timp. ZDG mai dezvăluie  ce salarii au ridicat anul trecut procurorii-șefi și ce achiziții au făcut aceștia și cum au fost cheltuiți în ultimii șase ani banii alocați pentru reparația și întreținerea drumurilor din Chișinău. De asemenea, citiți un interviu cu părintele Ioan Moșneguțu, care vorbește despre semnificația sărbătorilor pascale, tradiții, mese copioase și taxe bisericești.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău