ZdG: Reparație de MILIOANE la vila prezidențială de la Condrița (Revista presei)

  • 29 Iunie 2017 09:33
ZdG: Reparație de MILIOANE la vila prezidențială de la Condrița (Revista presei)

Revista presei din 29 iunie 2017

Deși sediul nu este inaugurat, șefa Biroului NATO și-a început activitatea în Chișinău, titrează portalul Deschide.md.

Șefa Oficiului NATO din Chișinău, Kristina Baleisyte, a fost acreditată de autoritățile moldovene, se află la Chișinău și activează deja în Republica Moldova. Informația a fost confirmată pentru Report.md de un înalt oficial NATO de la Bruxelles. De asemenea, s-a convenit asupra amplasării Oficiului de legătură al NATO din Chișinău. În prezent, însă, clădirea se află în construcție, Oficiul urmând a fi deschis pe parcursul anului curent, odată cu finalizarea lucrărilor de construcție”, a precizat oficialul NATO.

Adevărul îl citează pe liderul Mișcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, care îl critică pe Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării și actualul președinte executiv al Partidului Unității Naționale (PUN). Mocanu susține că este imposibil să schimbi denumirea de partid, din partidul „Dreapta” în PUN, într-un termen atât de restrâns în care ar fi făcut-o Șalaru, fără a avea sprijinul lui Vlad Plahotniuc.

Avocații Baroului Chișinău avertizează cu declanșarea grevei generale în semn de protest față de aplicarea excesivă a aresturilor și aresturilor la domiciliu, titrează Evenimentul Zilei. Adunarea Generală a Baroului Chișinău își exprimă îngrijorarea sa cu privire la degradarea dramatică a situației ce ține de aplicarea excesivă de către instanțele judecătorești a măsurilor preventive excepționale sub formă de arest și arest la domiciliu.

Ziarul de Gardă relevă cine sunt „sponsorii” judecătorului Oleg Melniciuc, reținut pentru îmbogățire ilicită, care i-au oferit acestuia 1,2 milioane de lei în ultimii 8 ani.

În același ziar găsim un interviu cu expertul economic Adrian Lupușor despre frauda bancară și reformele guvernării.

Ziarul de Gardă revine la dosarul licitațiilor trucate în grădinițe. Un inculpat din acest dosar continuă să câștige milioane de lei din contracte cu statul, susține publicația.

Vila prezidențială de la Condrița a fost reparată, lucrările începând la câteva luni de la învestirea lui Igor Dodon în funcția de președinte. Ziarul de Gardă are în ediția sa de astăzi detalii despre acest proces (ediția print).

Timpul își exprimă îngrijorarea după ce Igor Dodon a declarat că R. Moldova ar putea reveni la grafia chirilică. În cadrul unui club de presă organizat în localitatea Holercani de pe malul Nistrului, acesta a mai declarat că președinția va bloca reforma executivului, și va impune drept condiție introducerea Istoriei Moldovei ca materie de studiere obligatorie în școli. „Istoria Moldovei este sarcina mea numărul unu”, a spus Igor Dodon. El a mai anunțat că i-a propus liderului de la Tirapsol, Vadim Krasnoselskii, să delege reprezentanți în delegația oficială a președintelui Republicii Moldova peste hotare.

Editorialistul Igor Volnițchi reține o declarație a președintelui Igor Dodon, care prevestește mari schimbări în politica moldovenească. El a declarat că susține reforma Guvernului și este pregătit să accepte demisia actualului Cabinet de miniștri, condus de Prim-ministrul Pavel Filip. Potrivit autorului, avem posibile două scenarii (schimbarea Guvernului și alegerile parlamentare anticipate) și ambele presupun demisia/demiterea Premierului Pavel Filip. În această situație, declarația șefului statului trebuie tratată cu mare atenție și citită printre rânduri. El știe ceva și acum anticipează, pregătește terenul, încercând ca de fiecare dată să obțină și dividende politice de pe urma unor preconizate mișcări, scrie Tribuna.md.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău