ZdG investighează de ce „migrează” primarii la PDM (Revista presei)

  • 21 Martie 2017 09:24
ZdG investighează de ce „migrează” primarii la PDM (Revista presei)

Revista presei din 21 martie 2017.

Iurie Bolboceanu a primit 30 de zile de arest. Fostul deputat ar fi oferit secrete de stat diplomatului rus Alexandr Grudin, titrează Adevărul.

Agora publică fotografii și convorbiri în cazul ex-deputatului Bolboceanu. El a fost surprins în timp ce oferea informații de interes național unui reprezentant al serviciului special străin, sub acoperire diplomatică.

Comentând vizita lui Dodon la Moscova, editorialistul Nicolae Negru scrie în Ziarul Național că „ideea de a-și asuma rolul de curier, transportând câteva zeci de sticle de vin din colecția lui Putin de la Cricova, fără a i se solicita lucrul acesta, demonstrează o mentalitate de lacheu, o dorință de a plăcea cu orice preț președintelui rus, chiar cu riscul de a se face de râs… Și graba cu care Dodon a taxat drept pripită și neargumentată nota de protest semnată de Candu și Filip la adresa Moscovei în legătură cu hărțuirea oficialilor moldoveni la intrarea și ieșirea din Federația Rusă demonstrează un zel slugarnic ieșit din comun, dacă nu și o complicitate împotriva propriului stat… Dodon pare să fi preluat în mod deschis tactica „șlefuirii” parchetului de la Kremlin în numele „statalității” și „neutralității” Republicii Moldova”.

Evenimentul Zilei preia o INVESTIGAȚE “Novaya Gazeta”, care relevă noi detalii în cazul “Landromat”, cea mai mare operațiune de spălare a banilor din Europa de Est. Schema implică nume și bănci din R. Moldova!

Iar portalul Mold-street scrie că șase companii conectate la familia Shor au încasat circa 22 de milioane de dolari din cele circa 22 de miliarde de dolari spălați prin schema supranumită „Spălătoria rusească”.

Jurnaliștii de la RISE Moldova mai relevă că din spălătoria rusească Veaceslav Platon i-ar fi cumpărat un Bentley fostei sale soții. În Moldova sunt înregistrate 23 de automobile de lux marca Bentley, produse de compania britanică Bentley Motors Limited. Două au conexiune cu Veaceslav Platon, unul dintre arhitecții care au proiectat mașinăria rusească de spălat bani – Laundromat. Astfel de automobile costă sute de mii de euro, în dependență de model și anul de fabricație.

ZdG investighează de ce „migrează” primarii. În urma alegerilor locale din iunie 2015, candidații Partidului Democrat (PD) au obținut victoria în 287 de localități. Între timp, numărul primarilor democrați, conform site-ului formațiunii, a ajuns la aproape 400, PD reușind să atragă peste 100 de primari independenți sau de la alte partide, în special de la Partidul Liberal Democrat. Ca rezultat, în prezent, aproape jumătate din cei 898 de primari din R. Moldova sunt afiliați Partidului Democrat. Întrebați de Ziarul de Gardă ce i-a determinat să adere la PD, majoritatea primarilor „migratori” spun că au făcut acest gest din proprie inițiativă și „pentru binele localității”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău