ZdG: Interviu cu Maria Ciobanu: Tentative de corupere, compromisurile din Parlament, Filat și Plahotniuc (Revista presei)

  • 25 Mai 2017 09:50
ZdG: Interviu cu Maria Ciobanu: Tentative de corupere, compromisurile din Parlament, Filat și Plahotniuc (Revista presei)

Revista presei din 25 aprilie 2017

SUSPENDAREA din funcție a președintelui Dodon e pe AGENDA lui Plahotniuc, titrează Ziarul Național, care citează un interviul al acestuia pentru presa din România. Președintele R. Moldova, Igor Dodon, ar putea fi suspendat din funcție, dacă va face greșeli suficient de grave și va supune unui pericol iminent stabilitatea politică a R. Moldova, a declarat Vlad Plahotniuc. Totuși, acesta este prudent în ceea ce privește suspendarea din funcție a lui Dodon. „Trebuie cântărită bine o astfel de decizie, trebuie probe convingătoare pentru cetățeni și apoi e nevoie de o unitate politică pe dreapta”, a declarat Vlad Plahotniuc pentru site-ul stiripesurse.ro.

Ziarul de Gardă scrie despre tranzacțiile de sute de milioane de lei care vizează imobile de lux din Chișinău și despre legătura acestora cu unii politicieni.

Din același număr, aflați ce cumpărături au făcut judecătorii din R. Moldova în anul 2016 și care sunt firmele și persoanele în buzunarul cărora au ajuns milioanele de euro din surse externe destinate reparării drumurilor naționale și locale.

Tot din Ziarul de Gardă aflați cum avocatul-vedetă, Valerian Mânzat, condamnat la nouă ani de închisoare, după opt ani de la comiterea infracțiunii, continuă să se afle în libertate, dar și cum va scăpa de detenție într-un alt dosar de trafic de influență.

Aceeași publicație a realizat un interviu cu Maria Ciobanu (ediția print) deputat liberal-democrat care vorbește despre tentativele de corupere, compromisurile din Parlament, despre Filat și Plahotniuc.

Camerele de supraveghere la BAC sunt eficiente, titrează Timpul care a discutat cu câțiva candidații la bacalaureat despre camerele de supraveghere. Unii spun că s-au bucurat mult atunci când în 2013, au fost instalate camerele de luat vederi, pentru că acestea asigură egalitatea și transparența la BAC. Camerele de supraveghere de la BAC permit elevilor să fie egali „Odată cu instalarea camerelor de supraveghere, elevii au conștientizat importanța BAC-ului” „Această metodă a contribuit incontestabil la îmbunătățirea sistemului de învățământ, mai susțin elevii în Timpul.

Tinerii savanți din Moldova realizează invenții pe banii lor, titrează Moldnova.eu.  „Dan Butmalai și Valentin Vozian au devenit cei mai buni elevi inovatori ai anului 2017 după ce au creat o dronă funcțională nu doar pentru filmări, dar și pentru identificarea infractorilor, livrare colete etc. Chiar dacă sunt elevi la Liceul Academiei de Științe a Moldovei, băieții nu au beneficiat de bani pentru a-și pune ideile în practică, deoarece instituția activează din bani publici și nu poate acoperi cheltuielile pentru invențiile realizate de elevi. Astfel, bugetul de peste 250 de dolari, bani utilizați la crearea dronei, au fost scoși din buzunarele personale ale celor doi tineri”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău