ZDG | Instanța a decis soarta cafenelei Guguță (Revista presei)

  • 12 Iunie 2018 10:05
ZDG | Instanța a decis soarta cafenelei Guguță (Revista presei)

În cadrul unui interviu acordat portalului Tribuna, președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, vorbește despre rezultatul alegerilor din Chișinău, precum și despre alegerile care vor avea loc în toamnă. El declară că nu-i displace deloc faptul că Primăria Chișinău a fost preluată de opoziția de dreapta și că acesta ar fi un pas important pentru întărirea democrației și a pluripartidismului în Moldova, dar și un moment al adevărului, unul în care cetățenii pot în sfârșit să vadă de ce sunt capabili competitorii noștri politici și de ce nu sunt capabili. În ceea ce privește Guvernul, el trebuie să ajute Chișinăul indiferent cine este primar, atâta timp cât activitatea instituției este una în interesul oamenilor, declară Vlad Plahotniuc, pentru Tribuna.

Pe de lată parte, comentând declarațiile președintelui Partidului Democrat că n-ar fi urmărit activitatea fostului primar-interimar al Chișinăului Silvia Radu, Cotidianul.md scrie că această afirmație vine în contradicție cu trustul de presă al lui Plahotniuc, care a mediatizat-o masiv pe Silvia Radu în toată perioada mandatului său. „Plahotniuc nu se uită la propriile posturi de televiziune?” – se întreabă publicația. 

Într-un comentariu despre demolarea cinematografului Gaudeamus, preluat de Ziarul Național, Gheorghe Erizanu scrie că nu vede „o pierdere a bijuteriei arhitecturale a Chișinăului. Problema e alta, potrivit autorului. Monumentul tinerilor comsomoliști, care e declarat patrimoniu național, clădirea cinematografului sunt pe mormintele din Cimitirul Armenesc. Exact în acea zonă era mormântul lui Carol Schmidt, primarul Chișinăul de la răscrucea secolelor XIX-XX. Cei care au permis construcția imobilului cu 15 etaje și demolarea cinematografului, cei care vor să construiască noua clădire au de depus o cerere pe numele primarului Carol Schmidt. El trebuie să vă dea avizul, opinează autorul. Restul sunt șmecherii economice și politice”. 

Ziarul de Gardă se referă la alt caz controversat din Chișinău – Instanța a decis soarta cafenelei Guguță și a imobilului cu 13 etaje din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt, titrează publicația. Curtea de Apel Chișinău a decis că Regata Imobiliare (succesor în drepturi procedurale a „Finpar Invest” SRL) poate privatiza terenul unde actualmente se află cafeneaua Guguță. Prin aceeași decizie, luată la data de 7 iunie 2018, compania își menține și dreptul de a construi un imobil cu 13 etaje în locul edificiului din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Judecătorii au respins cererile Consiliului Municipal Chișinău și a Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor prin care se solicitau interzicerea construcției, aflăm din Ziarul de Gardă.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău