ZDG | Cu ce s-a finalizat dosarul accidentului în care a fost implicat Igor Dodon (Revista presei)

  • 24 Ianuarie 2019 09:28
ZDG | Cu ce s-a finalizat dosarul accidentului în care a fost implicat Igor Dodon (Revista presei)

Revista presei - 24 ianuarie 2019.

Adevărul reține declarațiile făcute la deschiderea reprezentanței regiunii separatiste transnistrene la Moscova, pe 22 ianuarie. Instituţia va avea misiuni similare cu a unui consulat, doar că este înregistrată cu statut de organizaţie neguvernamentală. În cadrul evenimentului de inaugurare, la care au participat politicieni şi oficiali ruşi, dar şi liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, şi aşa-numitul ministru de Externe, Vitalii Ignatiev, senatorul rus Alexei Puşkov a declarat că Transnsitria este teritoriul Rusiei, iar cetăţenii de acolo formează cu cetăţenii ruşi acelaşi popor.

Miza geopolitică nu trebuie scăpată din vedere în următoarele alegeri, susține editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru. Pe fonul evenimentelor din regiune, elementul de geopolitică este chiar mai important decât multe dintre temele interne puse în discuție în perioada electorală, explică expertul. Nicolae Negru consideră că există și mize interne cum ar fi democratizarea, dezoligarhizarea, dar, cu toate acestea, miza externă nu trebuie desconsiderată”.

 „Politica și Biserica își dau mâna în alegerile din Republica Moldova, titrează Evenimentul Zilei. Înainte de alegerile parlamentare importante din februarie, prietenii Moscovei dintre politicienii moldoveni se pot baza pe influența Bisericii Ortodoxe care joacă un rol important în fosta republică sovietică, se arată într-o analiză a portalului Balkan Insight, preluată de EVZ. În R. Moldova, ca și în alte state din Europa de Est, problemele religioase rămân foarte importante în discursul politic. "Episcopii, care sunt „stăpâni” pe anumite regiuni, vor fi în prima linie a luptelor politice", consideră Victor Gotisan, expert în probleme politice și religioase. Experții consideră că Biserica Ortodoxă este unul dintre canalele cele mai eficiente prin care Rusia își promovează interesele în Moldova, stat aflat la răscrucea dintre Est și Vest”.

Patru ambasadori vorbesc în Ziarul de Gardă despre posibile fraude în alegeri și despre atmosfera pre-electorală din R. Moldova.

Statul este bun de plată, după ce un judecător reținut în flagrant, dar achitat de instanțe, a cerut despăgubiri de 1,6 milioane de lei. În ediția de astăzi a Ziarului de Gardă găsit detalii noi despre mai multe dosare de rezonanță din ultimii ani.

Tot în Ziarul de Gardă găsim: Filmul accidentului președintelui și cu ce s-a finalizat dosarul accidentului în care a fost implicat Igor Dodon.

Publicația scrie și despre un fost ministru care, deși nu are dreptul de a ocupa funcții publice conform sentinței primei instanțe, aspiră la fotoliul de deputat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chişinău
3 °C
cer fragmentat
Umiditate:32 %
Vint:3,1 m/s
Wed
3 °C
Thu
6 °C
Fri
8 °C
Sat
10 °C
Sun
10 °C

Curs oficial BNM 01 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.9619 -0.1533
USD 18.2258 0.0549
RON 4.1351 -0.0307
UAH 0.6569 0.0096
RUB 0.2334 0.0059
Arhivă Radio Chișinău