ZDG: Cine este judecătoarea care a decis invalidarea alegerilor din Chișinău și ce avere are

  • 20 Iunie 2018 08:31
ZDG: Cine este judecătoarea care a decis invalidarea alegerilor din Chișinău și ce avere are

Judecătoarea Rodica Berdilo, care a decis, ieri, noaptea, să nu valideze mandatul primarului ales al Capitalei, Andrei Năstase, are o experiență în sistem de doi ani, scrie Ziarul de Gardă.

Potrivit sursei citate, în iunie curent, Rodica Berdilo a fost vizată într-o anchetă a Centrului de Investigații Jurnalistice, drept magistrata care a făcut dreptate pentru doi foști procurori care s-au judecat cu statul pentru pensii mai mari. Respectiv, în februarie curent, Berdilo a obligat Casa Națională de Sigurări Sociale să recalculeze pensia ex-procurorului Isai Sârcu, care este soțul judecătoarei CSJ Iulia Sârcu și a ex-procurorului Gheorghe Nogai.

„Pe parcursul anului trecut, la zilele de naște, susține Berdilo, familia a obținut donații de 21 de mii de lei. Din 1999, magistrata deține în proprietate un apartament de 67,4 metri pătrați care ar avea o valoare de 251 577 de lei. În 2017, în baza unui contract de investiții în construcție, familia a intrat în posesia unui apartament de 71 metri pătrați, care costă 395 545 de lei, și a unui garaj care costă 5 500 de euro”, se mai arată în materialul în care sunt prezentate datele din declarația de avere a judecătoarei. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău