Zborurile pe Aeroportul din Istanbul, reluate după domolirea ninsorilor

  • 26 Ianuarie 2022 14:11
Zborurile pe Aeroportul din Istanbul, reluate după domolirea ninsorilor

După două zile de perturbări majore cauzate de căderile masive de zăpadă, Aeroportul din Istanbul și-a reluat miercuri cea mai mare parte dintre operațiuni, a confirmat un reprezentant al aeroportului pentru DPA.

Două dintre cele trei piste ale aeroportului au fost degajate complet de zăpadă. Compania care administrează aeroportul preconizează să-și reia activitatea la capacitate maximă în a doua parte a zilei de miercuri, a precizat un purtător de cuvânt al aeroportului, scrie Agerpres.

Nu sunt preconizate alte anulări ale unor curse, însă pasagerii sunt sfătuiți în continuare să contacteze compania aeriană înainte de îmbarcare, a mai precizat oficialul.

Compania Turkish Airlines a recomandat de asemenea călătorilor care au curse pe aeroportul Sabiha Gokcen, în partea asiatică a orașului, să contacteze operatorii înainte de plecare.

Aeroportul din Istanbul - un centru internațional important - a fost închis temporar luni din cauza unei furtuni de zăpadă. Numeroși pasageri au rămas blocați și au fost nevoiți să-și petreacă noaptea în terminal.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini care arătau călători dormind pe podea și protestând pentru a primi cazare la hotel. Sute de pasageri au rămas blocați, iar unii dintre aceștia au dormit pe bagaje, a relatat presa locală, printre care și cotidianul Sozcu.

Aeroportul, care a devenit operațional în 2019, a găzduit în 2021 37 de milioane de pasageri care s-au îmbarcat pentru 269 de destinații din Orientul Mijlociu până în Americi.

Ninsorile sunt așteptate să scadă în intensitate în orașul de 16 milioane de locuitori, dar agenția meteorologică a avertizat în legătură cu riscul formării poleiului și chiciurei și cu privire la vizibilitatea redusă. Sunt în continuare prognozate ninsori abundente pentru restul regiunilor din centrul Anatoliei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău