Zboruri anulate pe aeroporturile din Berlin, Bremen și Hamburg, din cauza unei greve de avertisment

  • 13 Martie 2023 10:30
Zboruri anulate pe aeroporturile din Berlin, Bremen și Hamburg, din cauza unei greve de avertisment

Aeroporturile din Berlin, Bremen și Hamburg au comunicat că niciun zbor comercial nu va decola luni, 13 martie, din cauza unei greve a sindicatului Verdi, pentru salarii, transmite REUTERS, citat de Rador.

„Din cauza grevei de avertisment a angajaților de la controalele de securitate a aviației, niciun zbor comercial nu va decola astăzi, 13 martie, la BER. Și zborurile de sosire ar putea fi afectate", se precizează pe website-ul aeroportului din Berlin.

Aeroportul din Hamburg a anunțat, de asemenea, că sosirile ar putea fi întârziate sau anulate. Pe aeroportul din Bremen toate zborurile sunt anulate. Sindicatul Verdi a convocat o grevă a presonalului de securitate de la Berlin din cauza disputelor de mai mulți ani, legate de plata pentru orele lucrate în timpul nopții, în weekenduri și în zilele de sărbătoare.

Este cel mai recent dintr-un val de greve și proteste ce au afectat economii majore ale Europei, inclusiv Franța, Marea Britanie și Spania, în condițiile în care prețurile mai mari la alimente și energie au afectat nivelul de trai după pandemia COVID și războiul din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău