Zborul MH730 | Decizia directorului aviației civile malaeziene

  • 31 Iulie 2018 13:58
Zborul MH730 | Decizia directorului aviației civile malaeziene

Directorul general al aviației civile malaeziene a demisionat marți, a doua zi după publicarea unui raport asupra anchetei care nu aduce noi elemente cu privire la dispariția inexplicabilă în 2014 a avionului Malaysia Airlines (zbor MH370) cu 239 de persoane la bord, informează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Raportul prezentat familiilor victimelor luni, la Ministerul Transporturilor din Kuala Lumpur, concluzionează că anchetatorii 'nu au putut să stabilească cauza adevărată a dispariției MH370', ceea ce a provocat indignare printre rudele pasagerilor.

Acest document de 400 de pagini punctează de asemenea numeroase deficiențe ale controlorilor de trafic aerian în Malaezia și Vietnam, în special în declanșarea 'fazelor de urgență' după dispariția de pe ecranele radarelor a aeronavei Boeing 777, care a decolat la 8 martie 2014 din Kuala Lumpur cu destinația Beijing.

Potrivit raportului, controlorii de la sol nu au respectat procedurile operaționale standard, a declarat directorul general al aviației civile malaeziene, Azharuddin Abdul Rahman.

'În consecință, cu regret și după o reflecție atentă, am decis să demisionez', a adăugat el.

Nicio urmă a aeronavei nu a fost găsită în zona de căutări de 120.000 km2, explorată în sudul Oceanului Indian în largul Australiei, pe baza analizelor prin satelit ale traiectoriei posibile a aeronavei, după ce a deviat de la ruta sa teoretică.

Cele mai importante căutări maritime din istorie -care au început după dispariția aeronavei în 2014 și au fost conduse de Australia, în cooperare cu Malaezia și China, țară de unde proveneau majoritatea victimelor zborului MH370 - au fost întrerupte în ianuarie 2017.

Au fost identificate aproximativ 20 de fragmente găsite pe coasta Oceanului Indian în largul Africii de Est - departe de zona de cercetare - și autoritățile au afirmat că ele proveneau probabil sau cu siguranță de la aparat. Însă aceste descoperiri nu au permis elucidarea celui mai mare mister al aviației civile moderne. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău