Zbor istoric: Vaccinul anti-COVID-19 a început să fie adus din SUA în Europa, la Bruxelles

  • 29 Noiembrie 2020 12:15
Zbor istoric: Vaccinul anti-COVID-19 a început să fie adus din SUA în Europa, la Bruxelles

Vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer a început să fie adus din SUA în Europa. Avioanele companiei aeriene United Airlines au început să opereze de vineri primele astfel de zboruri din istorie, cu destinația Bruxelles, informează Wall Street Journal, preluat de Digi24.ro

Dozele de vaccin au fost transportate în lăzi frigorifice și sunt gata pentru a fi rapid distribuite în cazul în care sunt aprobate și omologate.

Aceste zboruri reprezintă doar una dintre verigile lanțului global de aprovizionare pus la punct pentru a face față provocărilor logistice pe care le presupune distribuirea vaccinului anti-COVID-19.

Planul de distribuție include stocarea dozelor de vaccin în depozitele frigorifice deja existente în centrele companiei Pfizer din Kalamazoo, Michigan și Puurs, Belgia, precum și dezvoltarea facilităților similare din Pleasant Prairie, Wisconsin, respectiv Karlsruhe, Germania.

Lanțul logistic presupune, de asemenea, zeci de zboruri cargo și sute de transporturi rutiere în fiecare zi.

Conform New York Post, the Food and Drug Administration (agenția SUA de la care se așteaptă omologarea vaccinului anti-COVID) a permis deja avioanelor cargo ale United Airlines să transporte de cinci ori mai multă gheață decât e voie, în mod normal, pe durata unui zbor (circa 6,8 tone), pentru a putea ține vaccinul la temperaturile extrem de scăzute la care trebuie păstrat (în jur de minus 80 de grade Celsius).

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău