Zaharova, delir despre natalitatea scăzută din Republica Moldova: Bărbații sunt trimiși la exerciții militare și nu au timp să facă copii

  • 31 Mai 10:14
Zaharova, delir despre natalitatea scăzută din Republica Moldova: Bărbații sunt trimiși la exerciții militare și nu au timp să facă copii

Declarația delirantă de la Kremlin despre natalitatea scăzută din Republica Moldova. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, spune că familiile moldovene nu au copii deoarece bărbații sunt luați de acasă și duși în poligoane, pentru exerciții militare.

„Înțeleg de ce scade natalitatea. Pentru că fac atât de multe exerciții militare la care participă soldați români și americani, bărbații moldoveni nu mai au timp de făcut copii, pentru că participă la exerciții”, a declarat Zaharova, scrie Digi24.ro.

Natalitatea este în continuă scădere în Republica Moldova, relatează moldova1.md. Din 2014, numărul nașterilor s-a redus cu aproape 34%. Se întâmplă din cauza migrației excesive a populației de vârstă reproductivă, dar și a căsătoriilor tardive.

„Suntem în starea unei migrații excesive care cuprinde tot teritoriul, nu numai partea nordică a țării. Aceasta este de durată și persistă aproximativ trei decenii. De fapt, prin migrație, noi am pierdut mai mult de un milion de oameni. Aceasta confirmă datele care denotă că numărul populației s-a redus la 2,4 milioane”, a precizat Valeriu Sainsus, demograf, pentru sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
38,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Thu
34
Fri
29
Sat
26
Sun
24
Mon
25
Arhivă Radio Chișinău