YouTube suspendă contul unui post de televiziune australian pentru „dezinformare” în privința COVID-19

  • 01 August 19:54
YouTube suspendă contul unui post de televiziune australian pentru „dezinformare” în privința COVID-19

YouTube a anunțat duminică suspendarea timp de o săptămână a canalului de televiziune Sky News Australia. Reprezentanții platformei spun că au luat această decizie pentru a împiedica răspândirea de informații false cu privire la COVID-19.

Această măsură a fost luată după o analiză a materialelor video postate pe YouTube de către canalul de televiziune aparținând magnatului media Rupert Murdoch.

„Avem stabilite politici clare în materie de informații false cu privire la COVID-19 (...) pentru a preveni răspândirea informațiilor false despre coronavirus care ar putea dăuna lumii reale”, arată YouTube într-un comunicat.

Cu 1,86 de milioane de abonați pe YouTube, canalul Sky News Australia - care aparține unei filiale a grupului media News Corp, al lui Rupert Murdoch - are un public care depășește granițele Australiei. Materiale postate de Sky News Australia, printre care unele care pun sub semnul îndoielii existența pandemiei și eficiența vaccinurilor, sunt preluate și redifuzate pe rețelele sociale în lumea întreagă, relatează AFP, citată de Agerpres.

În urmă cu trei zile, canalul a publicat o cronică în care unul dintre analiștii postului Sky News Australia, recunoscut pentru ostilitatea sa față de restricțiile sanitare, a criticat în special decizia autorităților australiene de a prelungi carantina din Sydney.

Reprezentanții Sky News au confirmat blocarea temporară impusă de YouTube. Un purtător de cuvânt al televiziunii a subliniat că Sky News Australia „„susține discuțiile și dezbaterile cu privire la un mare număr de subiecte și de puncte de vedere, dezbateri ce sunt vitale pentru orice democrație”.

„Ne luăm în serios angajamentul de a îndeplini așteptările editoriale și ale comunității”, a adăugat el.

YouTube aplică trei tipuri de sancțiuni în caz de încălcări ale „standardelor comunității”: prima este suspendarea contului timp de o săptămână, apoi suspendarea timp de două săptămâni în caz de recidivă în interval de 90 de zile după prima abatere și apoi suspendarea definitivă a contului și ștergerea sa de pe platformă.

Contul fostului președinte american Donald Trump a fost suspendat de YouTube la începutul acestui an.

Platforma YouTube este proprietate a grupului Alphabet, compania mamă a Google.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:0,45 m/s
Sun
16
Mon
12
Tue
11
Wed
10
Thu
7

Curs oficial BNM 18 Septembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7694 -0.0000
USD 17.6521 -0.0000
RON 4.1969 -0.0000
UAH 0.6611 -0.0000
RUB 0.2435 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău