YouTube prelungește cu o săptămână suspendarea canalului lui Donald Trump

  • 20 Ianuarie 2021 12:56
YouTube prelungește cu o săptămână suspendarea canalului lui Donald Trump

Platforma video online YouTube a anunțat, marți, că prelungește cu o săptămână interdicția impusă președintelui Donald Trump pentru încălcarea de videoclipuri sau streaming live pe canalul său.

Pe 12 ianuarie, platforma deținută de compania Apphabet a iblocat contul lui Trump pentru o perioadă minimă de o săptămână, pentru încălcarea politicii sale împotriva instigării la violență, după ce susținătorii președintelui au luat cu asalt Capitoliul SUA, pe 6 ianuarie, în timpul sesiunii Congresului de validare a victoriei lui Joe Biden la alegerile prezidențiale.

MarțI, YouTube a anunțat că prelungește suspendarea contului lui Trump, „în contextul îngrijorărilor legate de posibilitatea de noi violențe.” Trump urmează să plece de la Casa Albă miercuri, când Joe Biden va fi învestit în funcție. Într-o înregistrare video publicată marți pe canalul de YouTube ale Casei Albe, Trump a denunțat „decuplarea” dezbaterii. „În American noi nu insistăm asupra conformității absolute sau a implementării unor coduri de corectitudine rigidă și de discursuri punitive; pur și simplu nu facem asta”, a spus Trump.

După ce președintele a folosit rețelele de socializare online pentru a contesta, fără probe, rezultatele alegerilor din 3 noiembrie, susținătorii săi l-au urmat cu o retorică violentă pe platformele respective și au plănuit în mod deschis protestele din 6 ianuarie, ceea ce a dus la criticarea companiilor pentru că nu au luat măsuri în avans.

Sursa: RADOR/REUTERS

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău