Yemen: Cel puțin 131 de oameni au murit la o nuntă

  • 29 Septembrie 2015 13:52
Yemen: Cel puțin 131 de oameni au murit la o nuntă

Cel puțin 131 de persoane au fost ucise luni în Yemen când coaliția condusă de saudiți împotriva rebelilor houthi a bombardat un sat situat în apropiere de portul Mocha de la Marea Roșie unde avea loc o petrecere de nuntă.

Declarația a fost făcută de oficiali din domeniul medical, relatează marți, 29 septembrie, agenția DPA.

Un bilanț anterior indica cel puțin 31 de morți, în majoritate femei și copii.

Atacul sângeros a avut loc în timp ce secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, vorbind la sesiunea anuală a Adunării Generale a ONU, a făcut apel la alianța condusă de Arabia Saudită să pună capăt campaniei sale de bombardamente. Ban Ki-moon a afirmat că loviturile aeriene sunt responsabile pentru majoritatea victimelor civile în conflictul din Yemen.

Un șeic local a declarat pentru DPA că aviația coaliției a bombardat mai întâi un pavilion destinat femeilor invitate la nunta ce a avut loc în satul Wagha, în timp ce ele erau strânse în jurul miresei.

Un al doilea atac aerian a avut loc asupra pavilionului pentru bărbați, a precizat Sheikh Abdullah al-Fadhli pentru agenția germană de presă, după ce a vizitat locul tragediei. Al-Fadhli, membru în consiliul local din Mocha, a afirmat că nu erau nici un fel de poziții militare ale combatanților șiiți houthi în vecinătatea locului unde se desfășura nunta.

Localnici și martori au declarat pentru DPA că aviația coaliției a efectuat raiduri intense împotriva pozițiilor rebelilor houthi în zona Mocha în ultimele zile.

Potrivit ONU, peste 2.000 de civili au fost uciși în conflictul din Yemen.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău