Wizz Air intenționează să fondeze compania Wizz Air Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite

  • 12 Decembrie 2019 14:32
Wizz Air intenționează să fondeze compania Wizz Air Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite

Operatorul aerian Wizz Air a ajuns la un acord de principiu pentru înființarea Wizz Air Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite (EAU), în parteneriat cu Abu Dhabi Development Holding Company PJSC (ADDH), a anunțat, joi, compania într-un comunicat transmis AGERPRES.

Noua entitate va fi primul transportator aerian fondat de Wizz Air în afara Europei, precizează sursa citată.

Wizz Air Abu Dhabi se dorește un joint-venture, iar operațiunile companiei ar urma să demareze în a doua jumătate a anului 2020.

"Compania se va concentra pe lansarea unor rute către piețe unde Wizz Air are deja operațiuni existente, cu creșteri importante, în special în Europa Centrală, de Est și de Vest, dar și pe subcontinentul Indian, Orientul Mijlociu și Africa pe termen lung. Wizz Air consideră că lansarea unei companii cu adevărat low-cost în Abu Dhabi poate contribui la creșterea susținută a Abu Dhabi ca destinație culturală și turistică de primă clasă. Cunoștințele vaste de piață locală ale ADDH, sprijinul și ghidarea pe o piață complet nouă pentru Wizz sunt foarte valoroase și vor accelera dezvoltarea cu succes a noii companii. Fondarea și startul noii companii depinde, printre alte, de acceptarea și intrarea în vigoare a documentației definitive de către ADDH, recepția tuturor acordurilor interne și externe, și de compatibilitatea noii companii aeriene cu toate reglementările Autorității Civile Generale de Aviație UAW necesare obținerii unui Certificat de Operator Aerian (AOC)", menționează operatorul aerian low-cost.

Cu o flotă compusă din aeronave Airbus A321neo, cele mai eficiente aparate de zbor cu un singur culoar, Wizz Air Abu Dhabi va avea acces la piețe cu peste cinci miliarde de clienți din Europa și din afara granițelor sale. Oferta comercială a noii companii aeriene se va alinia celei existente a Wizz Air și se va axa pe oferirea unor experiențe plăcute bazate pe servicii de calitate și pe una dintre cele mai verzi flote din lume.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est, care operează o flotă de 120 aeronave Airbus A320 și A321 și oferă mai mult de 700 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 153 de destinații din 44 de țări.

Compania este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ și este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 și FTSE All-Shares. Wizz Air este membră a Asociației Internaționale a Transporturilor Aeriene (IATA) și a Operational Safety Audit (IOSA), companie de referință la nivel global în ceea ce privește recunoașterea siguranței companiilor aeriene.

Abu Dhabi Developmental Holding Company a fost înființată în anul 2018 ca o societate publică pe acțiuni (PJSC) și deține un portofoliu divers de întreprinderi de stat (SOE) care acoperă sectoarele cheie din economia Abu Dhabi, inclusiv utilități, turism, transport & logistică, industrii, real estate, media, asistența medicală, agroalimentară și TIC, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău