Wizz Air i-ar putea face pe moldoveni să renunțe la călătoriile cu microbuzul

  • 25 Iunie 2013 21:14
Wizz Air i-ar putea face pe moldoveni să renunțe la călătoriile cu microbuzul

Apariția unei companii aeriene low-cost în Republica Moldova i-ar putea face pe moldoveni să renunțe la călătoriile cu microbuzul, spun specialiștii.

O altă schimbare cauzată de biletele low-cost ar fi ca începând cu luna septembrie, atunci când vor fi primele călătorii spre Roma și Veneția, companiile aeriene vor încerca să facă față concurenței cu prețuri mai mici și servicii mai bune. De cealaltă parte, pasagerii se îndoiesc de posibilitatea de a călători la un preț mai mic. 

Noua companie aeriană promite ca prețurile unui bilet să fie începând cu 20 de euro. Deocamdată vor fi operate spre două destinații cele mai solicitate de moldoveni, Roma și Veneția. Anul trecut companiile locale Air Moldova și Moldavian Airlines au început să opereze zboruri spre aceleași două destinații. Reprezentanții Air Moldova spun că după lansarea zborurilor low-cost vor continua să-și dezvolte activitatea comercială și să îmbunătățească calitatea serviciilor. 

Anul trecut Air Moldova a avut peste jumătate de milion de pasageri, asta constituind 50 % din totalul de pasageri. Economiștii presupun că dacă vor fi doar câteva destinații, atunci concurența pe piața aeriană nu va fi atât de vizibilă.

La începutul acestei luni a fost lansat oficial pe piața moldovenească cel mai mare operator de zboruri low-cost din Europa Centrală și de Est. Prețurile sunt cu aproximativ cu 50% mai mici decât cele oferite de companiile existente pe piața locală. Oamenii spun că, în cazul în care serviciile vor fi mai proaste, atunci vor prefera să plătească mai mult unei companii obișnuite.

În România, companiile aeriene low-cost sunt de mai mulți ani. Internauții scriu că prețul biletului este cu adevărat mai mic, dar sunt și niște dezavantaje cum ar fi prețuri exagerate pentru bagaje și un meniu pentru masă pe care îl achiți din cont propriu.

Wizz Air estimează că va transporta peste 60.000 de pasageri pe cele două rute din Chișinău spre Italia. Până în luna septembrie moldovenii pot achiziționa biletele dispoinibile pe site-ul companiei. Wizz Air face legătura cu 94 de destinații din 33 de țări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău