Wimbledon 2019 | Simona Halep s-a calificat în semifinale, după victoria cu Shuai Zhang

  • 09 Iulie 2019 16:52
Wimbledon 2019 | Simona Halep  s-a calificat în semifinale, după victoria cu Shuai Zhang

Simona Halep (7 WTA) s-a calificat, marți, în semifinalele turneului de la Wimbledon, după ce s-a impus în fața chinezoaicei Shuai Zhang (50 WTA), scor 7-6 (4), 6-1, scrie Mediafax.ro

Halep a avut dificultăți doar la începutul primului set, când Zhang a condus cu 3-0 și 4-1. Românca a egalat la patru, iar ulterior la șase, iar actul inaugural a intrat în tie-break, unde Simona Halep a câștigat cu 7-4, după 58 de minute.

În actul secund, românca a fost lipsită de emoții, cedând un singur game. Halep a câștigat setul secund cu 6-1, iar partida s-a încheiat după o oră și 27 de minute.

 

 
 

Astfel, Simona Halep și-a egalat cea mai bună performanță din carieră la Wimbledon. În 2014, constănțeanca ajungea tot în semifinale, dar era eliminată de canadianca Eugenie Bouchard, scor 6-7, 2-6.

În penultimul act al acestei ediții de la Wimbledon, Simona Halep va înfrunta câștigătoarea meciului Elina Svitolina (8 WTA) - Karolina Muchova (68 WTA). Cele două se vor întâlni, marți, în jurul orei 17:00.

Simona Halep a câștigat primul set al meciului cu Shuai Zhang, din sferturi

Simona Halep (7 WTA) a câștigat primul set al meciului cu Shuai Zhang (50 WTA), scor 7-6 (4), din sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon. Partida a început în jurul orei 15:10, pe terenul 1.

Chinezoaica Shuai Zhang nu i-a dat nicio șansă Simonei Halep la începutul meciului. Sportiva de 30 de ani a câștigat trei game-uri la rând. Fostul lider mondial a reușit să reducă din diferență, a dus scorul la 3-1, însă Zhang a recuperat și a restabilit distanța, 4-1.

Simona Halep a fost mai sigură pe ea și a câștigat cel mai lung game al partidei, ducând scorul la 4-2 pentru Zhang. Halep a continuat să se impună și a egalat la game-uri, 4-4.

Shuai Zhang a profitat de greșelile Simonei și a reușit un nou game "alb", scor 5-4.

Simona Halep a revenit și a egalat la 5-5, însă nu a putut să se desprindă, iar meciul a continuat din aproape în aproape. Zhang a luat din nou un game și a ajuns în avantaj, 6-5.

În cele din urmă, setul inaugural a intrat în tie-break, acolo unde Halep a avut o prestație mai solidă și s-a impus cu 7-4. Primul set s-a încheiat după 58 de minute.

Comentatorul Eurosport, Mats Wilander, despre meciul dintre Halep și Zhang

"Simona Halep nu va avea prea multe șanse să câștige Wimbledon, din cauza modului în care joacă, dar acum este posibil. Presiunea este mult mai mare decât la Roland Garros, pentru că jocul ei este mult mai bine adaptat pentru zgură și știe că poate câștiga opt din zece meciuri. Zhang este adversata ideală pentru Simona și poate avea o șansă bună să avanseze", a mai comentat suedezul.

Jucătoarea din China le-a învins în 2019 pe Caroline Garcia, Yanina Wickmayer (semifinalistă la US Open 2009), Caroline Wozniacki și pe tânăra Dayana Yastrenska (Ucraina). Zhang are un avantaj la capitolul statistică în fața Simonei Halep, care e condusă la întâlnirile directe. Sportiva din China a învins-o în două rânduri pe adversara din sferturi, în 2016, la Beijing și Australian Open, în timp ce Halep a câștigat prima întâlnire directă, din 2012, la Indian Wells.

"Cred că ultima oară am jucat una împotriva celeilalte acum 3 ani. Lucrurile sunt diferite acum. Dar, chiar și așa, va fi un meci greu. E o adversară incomodă (n.red. - Shuai Zhang) și are foarte multă încredere, după ce s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon. Va fi o nouă zi, nu vreau să mă gândesc la ce a fost în trecut. Eu sunt diferită și mă simt diferit pe teren. Asta e ce contează și mâine mă voi lupta pentru a câștiga", a spus Simona Halep, în conferința de presă, despre următoarea sa adversară, Shuai Zhang.

În acest moment, rezultatele înregistrate la Wimbledon 2019 îi asigură Simonei Halep menținerea în Top 8 mondial la finele întrecerii londoneze. Simona, acum pe locul 6 în clasamentul în timp real, nu mai poate fi întrecută decât de Elina Svitolina - care ar avea nevoie să câștige un meci în plus față de româncă, sau de Johanna Konta - care o poate depăși doar dacă va câștiga trofeul iar Simona nu trece, luni, de Cori Gauff.

Dacă Simona Halep va avansa în semifinale, o va întâlni pe Karolina Muchova (22 de ani, nr. 68 WTA) sau pe Elina Svitolina (24 de ani, nr. 8 WTA). Legat de acest aspect, comentatorul Eurosport Mats Wilander a afirmat: "Simona Halep ar trebui să joace cu Muchova sau Svitolina și ar trebui să câștige și acel meci. Poate ar trebui să ajungă în finală datorită rezultatelor tragerilor la sorți".

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău