William și Kate vor lua parte la evenimente din cadrul summitului G7

  • 11 Iunie 2021 12:02
William și Kate vor lua parte la evenimente din cadrul summitului G7

Ducele și ducesa de Cambridge vor lua parte pentru prima dată la evenimente din cadrul summitului G7, o nouă etapă importantă în evoluția lor în calitate de membri de rang înalt ai casei regale britanice, relatează vineri DPA / PA-Media.

William și Kate se vor alătura vineri seară reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, prințului de Wales și ducesei de Cornwall la recepția liderilor G7 la Eden Project.

Ulterior, prințul Charles, alături de fiul său, ducele, va găzdui o recepție pentru liderii și directorii executivi de la unele dintre cele mai mari companii din lume pentru a discuta modul în care sectorul privat poate să colaboreze cu guvernele în ceea ce privește situația de urgență climatică.

La începutul zilei, Kate și prima doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, vor avea o întrevedere în cadrul unui eveniment comun.

Jill Biden și soțul său, Joe Biden, președintele Statelor Unite, urmează să ia ceaiul cu regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii la Castelul Windsor, duminică. ''Sper să ne concentrăm pe educație'', a declarat Jill Biden întrebată joi despre întâlnirea cu familia regală. ''Joe și cu mine așteptăm cu nerăbdare să o întâlnim pe regină. Pentru noi, aceasta este o parte interesantă a vizitei. Săptămâni întregi am așteptat cu nerăbdare acest eveniment, iar acum a sosit în sfârșit. Este un început frumos'', a adăugat prima doamnă a Statelor Unite.

''Prânzul Marele Jubileu'' va fi inclus în seria de evenimente ocazionate de Jubileul de Platină al reginei, din 2022, iar în cursul zilei de vineri monarhul va participa, alături de Kate și Camilla, la un eveniment de celebrare a ''Marelui Prânz'' (''The Big Lunch''), o inițiativă condusă de Eden Project din Cornwall.

La petrecerea regală vor participa de asemenea voluntari locali din cadrul proiectului ''The Big Lunch'', în semn de apreciere pentru eforturile lor de a oferi asistență comunităților din care fac parte, în pofida greutăților întâmpinate de-a lungul anului trecut, într-o perioadă dificilă.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău