Wiliam Barr | România, unul dintre cei mai puternici parteneri ai SUA în lupta împotriva criminalității transnaționale

  • 20 Iunie 2019 13:05
Wiliam Barr | România, unul dintre cei mai puternici parteneri ai SUA în lupta împotriva criminalității transnaționale

România este unul dintre cei mai puternici parteneri ai noștri în lupta împotriva criminalității transnaționale, parteneriat care are rădăcini puternice în angajamentul comun față de valorile democratice ale statului de drept și bunei guvernări, afirmă procurorul general al SUA, Wiliam Barr, într-un comunicat postat joi pe site-ul Departamentului Justiției, în urma vizitei efectuate în această săptămână la București cu ocazia Reuniunii ministeriale UE-SUA în domeniul justiției și afacerilor interne, precum și a discuțiilor avute cu oficialități române, informează Agerpres.

„România este unul dintre cei mai puternici parteneri ai noștri în lupta împotriva criminalității transnaționale. Cu asistența României, am putut să investigăm și să extrădăm membri ai unor grupări de crimă organizată implicate în operațiuni de skimming și fraude cibernetice la nivel global', arată procurorul general, subliniind că 'România furnizează de asemenea un sprijin crucial pentru DEA (Drug Enforcement Administration) în operațiunile de combatere a traficului de droguri'.

'Parteneriatul nostru', adaugă comunicatul, 'este înrădăcinat istoric într-un angajament profund în valorile democratice ale statului de drept și bunei guvernări, și într-o înțelegere comună că acestea formează fundamentul pentru creșterea securității și prosperității noastre comune'.

Potrivit lui William Barr, 'vizita la București pentru Reuniunea ministerială UE-SUA în domeniul justiției și afacerilor interne a oferit ocazia de a reafirma că statul de drept este un principiu durabil și că toate persoanele, instituțiile și entitățile ar trebuie să fie guvernate și ținute responsabile de către legi care sunt juste, promulgate public și puse în aplicare în mod egal și imparțial'.

'Am apreciat în mod deosebit ocazia de a mă întâlni cu conducerea României, inclusiv cu omologul meu de la Justiție, Ana Birchall, pentru a discuta despre importanța păstrării statului de drept și a restabilirii eforturilor anticorupție', adaugă procurorul general al SUA.

'Suntem recunoscători pentru angajamentul și sprijinul puternic ale ministrului Birchall pentru aceste importante priorități. Sperăm ca, sub conducerea sa, și a altor oficialități române, România va reveni asupra recentelor amendamente care amenință să submineze capacitatea de a lupta împotriva corupției, și suntem încrezători că România va întreprinde măsuri pentru a asigura un sistem de justiție eficient, transparent și imparțial', se mai spune în comunicat.

În încheiere, procurorul general se declară 'nerăbdător să aprofundăm parteneriatul nostru și să continuăm colaborarea strânsă în domeniul aplicării legii' cu România, 'aliat crucial' al Statelor Unite. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău