Wiliam Barr | România, unul dintre cei mai puternici parteneri ai SUA în lupta împotriva criminalităţii transnaţionale

  • 20 Iunie 13:05
Wiliam Barr | România, unul dintre cei mai puternici parteneri ai SUA în lupta împotriva criminalităţii transnaţionale

România este unul dintre cei mai puternici parteneri ai noştri în lupta împotriva criminalităţii transnaţionale, parteneriat care are rădăcini puternice în angajamentul comun faţă de valorile democratice ale statului de drept şi bunei guvernări, afirmă procurorul general al SUA, Wiliam Barr, într-un comunicat postat joi pe site-ul Departamentului Justiţiei, în urma vizitei efectuate în această săptămână la Bucureşti cu ocazia Reuniunii ministeriale UE-SUA în domeniul justiţiei şi afacerilor interne, precum şi a discuţiilor avute cu oficialităţi române, informează Agerpres.

„România este unul dintre cei mai puternici parteneri ai noştri în lupta împotriva criminalităţii transnaţionale. Cu asistenţa României, am putut să investigăm şi să extrădăm membri ai unor grupări de crimă organizată implicate în operaţiuni de skimming şi fraude cibernetice la nivel global', arată procurorul general, subliniind că 'România furnizează de asemenea un sprijin crucial pentru DEA (Drug Enforcement Administration) în operaţiunile de combatere a traficului de droguri'.

'Parteneriatul nostru', adaugă comunicatul, 'este înrădăcinat istoric într-un angajament profund în valorile democratice ale statului de drept şi bunei guvernări, şi într-o înţelegere comună că acestea formează fundamentul pentru creşterea securităţii şi prosperităţii noastre comune'.

Potrivit lui William Barr, 'vizita la Bucureşti pentru Reuniunea ministerială UE-SUA în domeniul justiţiei şi afacerilor interne a oferit ocazia de a reafirma că statul de drept este un principiu durabil şi că toate persoanele, instituţiile şi entităţile ar trebuie să fie guvernate şi ţinute responsabile de către legi care sunt juste, promulgate public şi puse în aplicare în mod egal şi imparţial'.

'Am apreciat în mod deosebit ocazia de a mă întâlni cu conducerea României, inclusiv cu omologul meu de la Justiţie, Ana Birchall, pentru a discuta despre importanţa păstrării statului de drept şi a restabilirii eforturilor anticorupţie', adaugă procurorul general al SUA.

'Suntem recunoscători pentru angajamentul şi sprijinul puternic ale ministrului Birchall pentru aceste importante priorităţi. Sperăm ca, sub conducerea sa, şi a altor oficialităţi române, România va reveni asupra recentelor amendamente care ameninţă să submineze capacitatea de a lupta împotriva corupţiei, şi suntem încrezători că România va întreprinde măsuri pentru a asigura un sistem de justiţie eficient, transparent şi imparţial', se mai spune în comunicat.

În încheiere, procurorul general se declară 'nerăbdător să aprofundăm parteneriatul nostru şi să continuăm colaborarea strânsă în domeniul aplicării legii' cu România, 'aliat crucial' al Statelor Unite. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chişinău
18 °C
nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:6,2 m/s
Wed
16 °C
Thu
11 °C
Fri
9 °C
Sat
8 °C
Sun
6 °C

Curs oficial BNM 12 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2244 0.0186
USD 17.4348 0.0186
RON 4.0365 0.0023
UAH 0.7123 0.0011
RUB 0.2726 -0.0002
Arhivă Radio Chișinău