Wildlife Photographer of the Year | Fotografia cu două maimuțe aurii a obținut marele premiu

  • 20 Octombrie 2018 16:16
Wildlife Photographer of the Year | Fotografia cu două maimuțe aurii a obținut marele premiu
Maimuțe aurii cu nas cârn, surprinse în munții Quinling din China

Fotograful olandez Marsel van Oosten a fost desemnat câștigător al prestigiosului Wildlife Photographer of the Year pentru portretul său intitulat "The Golden Couple" (cuplul de aur), care a surprins două primate aurii cu nas cârn în habitatul lor, potrivit CNN.

Fotografia cu perechea maiestuoasă a fost aleasă dintre 45.000 înscrise și dintre alți 18 câștigători la diferite categorii care au concurat pentru premiul cel mare, acordat anual de Muzeul de Istorie Naturală din Marea Britanie, relatează News.ro

"Această imagine este într-un anumit fel tradițională - un portret. Însă frapantă și ce animale magice", a spus Roz Kidman Cox, președinta juriului. "Este un memento simbolic al frumuseții naturii. Este o operă de artă demnă de a fi expusă în orice galerie din lume", a adăugat ea. 

Maimuțele dintr-o specie aflată pe cale de dispariție (subspecia numără nu mai mult de 3.800 de exemplare), o femelă și un mascul, urmăreau o altercație între doi masculi din grupul lor de 50 de exemplare puternice, în momentul în care Van Oosten a realizat fotografia câștigătoare. El a petrecut mai multe zile observând creaturile în timpul lunilor de primăvară din Munții Quinling din China. 

Wildlife Photographer of the Year | Fotografia cu două maimuțe aurii a obținut marele premiu
Puiul de leopard Mathoja din Rezervația Mashatu Game, în Botswana, fotografiat de Skye Meaker.

Două bufnițe, o salamandră și o gorilă de munte se numără printre celelalte subiecte care i-au ajutat pe fotografii vieții sălbatice să câștige premiile la mai multe categorii.

Muzeul de Istorie Naturală din Londra a selectat câștigătorii din peste 45.000 de fotografii din 95 de țări.

Instituția britanică și-a dat verdictul miercuri recompensând cele mai bune clișee ale concursului Wildlife Photographer of the Year 2018. Muzeul va expune fotografiile câștigătoare începând de joi, înaintea unei expoziții itinerante prin lume. Și deschide deja candidaturile pentru viitoarea ediție a competiției care există din 1964. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău