Wikileaks a publicat peste 8.000 de presupuse documente despre CIA

  • 07 Martie 2017 18:10
Wikileaks a publicat peste 8.000 de presupuse documente despre CIA

Wikileaks a făcut publice peste 8.000 de documente despre ”întreaga capacitate a agenției de informații americane de a lansa atacuri cibernetice”, a declarat Julian Assange, citat de The Independent.

Aceaste documente ce au fost făcute publice reprezintă doar prima parte a unor serii de documente deconspirate, numite ”Vault 7”, scrie mediafax.ro.

Deja, arhivele desconspirate numără mult mai multe pagini decât dosarele făcute publice de către Snowden, în cea mai vastă operațiune de dezvăluire a mai multe documente clasificate cu privire la activitățiile de spionaj efectuate de agențiile de informații din SUA.

În documentele prezentate de Wikileaks, aceștia asigură faptul că CIA-ul ”a pierdut controlul arsenalului său”. Documentele Wikileaks includ informații despre o serie de softuri și cercetează dacă într-adevăr acestea ar putea permite controlul neparalel al computerelor din întreaga lume.

Softurile ar putea permite oamenilor să controleze electronicele cele mai populare folosite în prezent, susține Wikileaks.

”Year Zero prezintă scopul și direcția programului de piraterie a CIA-ului la nivel mondial, arsenalul său de viruși și zeci de unități ”înarmate” să exploateze o gamă largă de produse ale companiilor americane și europene, inclusiv Iphone (Apple), Android (Google), Windows (Microsoft) sau televizoarele marca Samsung, care sunt transformate în microfoane sub acoperire”, a comunicat organizația Wikileaks.

Wikileaks susține că ar trebui dezbătut public dacă CIA-ul și-a depășit capabilitățile de atac cibernetic.

”Sursa dorește să inițieze o dezbatere publică despre securitatea, crearea, proliferarea și controlul democratic asupra armelor cibernetice”, au adăugat Wikileaks.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău