Washingtonul și țările din Golf instituie sancțiuni împotriva a 25 de entități legate de Iran și Hezbollah

  • 30 Octombrie 2019 18:27
Washingtonul și țările din Golf instituie sancțiuni împotriva a 25 de entități legate de Iran și Hezbollah

SUA și șase țări arabe din Golf au sancționat miercuri '25 de ținte' legate de Iran și mișcarea șiită libaneză Hezbollah, aliată a Teheranului și considerată de Washington drept 'organizație teroristă', potrivit France Presse, preluat de AGERPRES.

Acestea sunt 'cele mai importante' sancțiuni comune 'de până acum' din partea centrului împotriva finanțării terorismului reunind SUA și cei șase aliați ai săi din Golf (Arabia Saudită, Bahrein, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Oman și Qatar), centru înființat în 2017 'sub leadership'-ul președintelui Donald Trump, a anunțat Trezoreria americană într-un comunicat.

'Numeroase entități vizate de aceste măsuri acordă sprijin financiar Bassij, o forță paramilitară subordonată Gardienilor revoluției', armata de elită a puterii iraniene, 'utilizată de mult timp ca unitate de șoc a regimului (de la Teheran) pentru reprimarea brutală a opoziției interne', se menționează în comunicat.

Secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a subliniat că sancțiunile coincid cu deplasarea sa în Orientul Mijlociu în cursul căreia speră 'să contribuie la consolidarea luptei împotriva finanțării terorismului'.

Potrivit acestuia, aceste acte 'coordonate pentru destructurarea rețelelor financiare utilizate de către regimul iranian pentru a finanța terorismul sunt o demonstrație puternică a unității (țărilor) din Golf'.

Dincolo de cele 21 de entități care formează, potrivit Trezoreriei, 'o vastă rețea de societăți ce oferă sprijin financiar Bassij', patru alte ținte înscrise miercuri pe lista neagră a acestor șapte țări vizează 'persoane având legături cu Hezbollah, care conduc și coordonează activitățile operaționale, financiare și de informații ale grupării în Irak'.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău