Washingtonul cere Rusiei să înceteze agresiunea din regiunea Donbas

  • 23 Mai 2018 11:48
Washingtonul cere Rusiei să înceteze agresiunea din regiunea Donbas

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Heather Nauert, a declarat că actele de violență comise în ultima perioadă în zona de conflict din estul Ucrainei sunt printre cele mai numeroase de la începutul acestui an și a amintit, totodată, că, în ultima săptămână, cinci soldați ucraineni au fost uciși și 23 au fost răniți în atacuri ale rebelilor proruși.

"Civilii de asemenea, suferă din cauza bombardărilor" - a subliniat Heather Nauert, atrăgând atenția asupra cazului unui băiat de 13 ani și al tatălui acestuia, care au fost uciși pe teritoriul controlat de autoritățile ucrainene, după ce locuința lor a fost ținta unui atac lansat de teroriștii separatiști.

"Grupările armate susținute de Kremlin ar putea chiar mâine să înceteze violențele dacă Moscova ar vrea acest lucru. Rusia afirmă că vrea să protejeze populația vorbitoare de limbă rusă din estul Ucrainei, însă, din cauza acțiunilor sale, în acest moment, nu există niciun loc mai periculos pentru acești vorbitori de limbă rusă decât estul ucrainean" - a mai declarat reprezentantul Departamentului de Stat. "Cerem Rusiei să înceteze agresiunea din Ucraina și să-și îndeplinească obligațiile în conformitate cu acordurile de la Minsk" - a concluzionat Heather Neuert.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:1,03 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău