Washingtonul avertizează cetățenii americani din Rusia că riscă să fie arestați în mod arbitrar

  • 30 Martie 2022 10:00
Washingtonul avertizează cetățenii americani din Rusia că riscă să fie arestați în mod arbitrar

Cetățenii americani din Rusia riscă să fie arestați în mod arbitrar de către autorități, a avertizat marți Departamentul de Stat, care și-a reînnoit apelul de a nu călători în țară sau de a o părăsi imediat, relatează AFP, citată de News.ro.

Departamentul de Stat a avertizat cu privire la „posibilitatea hărțuirii cetățenilor americani” de către forțele de securitate ruse, „inclusiv arestare” și „aplicare arbitrară a legii locale”, din cauza poziției Washingtonului cu privire la invazia rusă a Ucrainei și a sancțiunilor impuse împotriva Moscovei.

Avertismentul a fost emis după ce starul american de baschet Brittney Griner a fost reținută în Rusia de peste o lună. Ea a fost arestată pe 17 februarie, pe un aeroport din apropierea Moscovei cu „vaporizatoare și un lichid cu un miros deosebit” de ulei de canabis, potrivit vămii ruse.

Considerată una dintre cele mai bune jucătoare din lume, Griner riscă până la zece ani de închisoare. Ea a fost plasată într-un centru de detenție, de unde – printr-o decizie a unui tribunal rus – nu va putea fi eliberată înainte de 19 mai.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău