Wall Street Journal | Donald Trump are un „dictator preferat” despre care a întrebat la summitul G7

  • 15 Septembrie 2019 08:30
Wall Street Journal | Donald Trump are un „dictator preferat” despre care a întrebat la summitul G7

Președintele SUA, Donald Trump, a întrebat, în glumă, unde este "dictatorul" său "preferat" referindu-se la președintele Egiptului, Abdel Fattah el-Sisi, cu ocazia summitului G7 desfășurat în august în Franța, afirmă surse citate de publicația The Wall Street Journal.

Donald Trump îl aștepta pe Abdel Fattah el-Sisi în fața unei săli din Hotel du Palais în cursul summitului Grupului țărilor puternic industrializate (G7), desfășurat în august în stațiunea franceză Biarritz. Conform unor oficiali citați de publicația WSJ, în timp ce aștepta, liderul de la Casa Albă a întrebat: "Unde este dictatorul meu preferat?".

Comentariul făcut de președintele Statelor Unite a fost auzit de oficialii americani și egipteni prezenți la întrevedere.

Președintele Trump nu pare să aibă probleme privind ideea apropierii de lideri autoritariști, dar comentariul său a fost «întâmpinat cu o tăcere uimitoare», conform WSJ, care notează că nu este clar dacă al-Sisi se afla în apropiere pentru a auzi".

După câteva momente, cu ocazia întâlnirii, Donald Trump l-a lăudat pe el-Sisi, numindu-l "un om foarte dur" care "a făcut o treabă extraordinară". De când a ajuns la putere în urma complotului militar din 2013 prin care a fost înlăturat președintele Mohamed Morsi, regimul el-Sisi a trimis în detenție circa 60.000 de disidenți, conform organizațiilor pentru drepturile omului.

Mohamed Morsi a murit în închisoare. Un raport parlamentar britanic avertizase asupra efectelor pe care le pot avea "condițiile crude, inumane și degradante" asupra stării de sănătate a lui Mohamed Morsi. La rândul său, Departamentul de Stat american a denunțat abuzurile asupra drepturilor omului comise de regimul de la Cairo.

Sursa: HotNews.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău