VW și BMW vor să extindă rețeaua de stații de încărcare ultra-rapide din Europa

  • 02 Martie 2021 15:11
VW și BMW vor să extindă rețeaua de stații de încărcare ultra-rapide din Europa

Un joint-venture denumit Ionity, înființat de Volkswagen AG, BMW AG și alți constructori auto, poartă discuții pentru a-și extinde în mod semnificativ rețeaua de stații de încărcare ultra-rapide din Europa, în ideea de a ține pasul cu creșterea rapidă a vânzărilor de vehicule electrice, transmite Bloomberg.

Producătorii auto analizează posiblitatea de a acorda finanțare suplimentară pentru consorțiul Ionity GmbH, care din 2017 a început să construiască stații de încărcare ultra-rapide de-a lungul autostrăzilor din Europa, urmând exemplul rețelei Supercharger pusă la punct de constructorul Tesla Inc. După ce anul trecut vânzările de automobile electrice s-au triplat în Europa, constructorii auto se tem că timpii mari de așteptare la stațiile de încărcare ar putea să îi descurajeze pe posibilii cumpărători de automobile electrice.

Ionity și acționarii săi discută un plan de creștere pentru viitor, inclusiv o extindere rapidă a infrastructuri de încărcare. "Sunt analizate oportunități suplimentare de investiții", a declarat directorul general Michael Hajesch, notează Agerpres.

Orice finanțare suplimentare ar permite Ionity să înceapă să ia în vizor și zonele urbane precum și drumurile mai puțin frecventate unde în prezent stațiile de încărcare sunt absente. Fiecare dintre acționarii de la Ionity, care pe lângă VW și BMW numără Daimler AG, Ford Motor Co. și Hyundai Motor Group, a invesitt deja aproximativ 200 milioane de euro în acest joint-venture.

În 2020, Europa a devansat China, devenind regiunea lumii unde au fost vândute cele mai multe automobile electrice, grație subvențiilor guvernamentale generoase combinate cu amenințarea unor amenzi consistente pentru emisii poluante. Pe măsură ce automobilele electrice cresc, numai VW intenționează să își dubleze vânzările de automobile electrice în acest an, producătorii fac lobby pe lângă Uniunea Europeană și guvernele naționale pentru a sprijini o strategie care vizează un milion de stații publice de încărcare până în 2024, față de 224.500 de stații câte erau anul trecut.

De la înființarea sa, în 2017, Ionity a construit aproximativ 400 de stații de încărcare ultra-rapide de-a lungul autostrăzilor din Europa, începând din Portugalia și până în Finlanda.

În paralel alți constructori auto au decis să lanseze propriile lor inițiative în domeniul stațiilor de încărcare. Audi, o marcă de lux din portofoliul VW, a decis să își construiască propria sa rețea de stații de încărcare în zonele urbane, a declarat luna trecută directorul general de la Audi, Markus Duesmann, motivând această decizie prin riscul încetinirii vânzărilor de automobile electrice din cauza lipsei de infrastructură adecvată. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău