Vulnerabilitate descoperită în WhatsApp, prin care hackerii pot manipula mesajele din conversațiile publice și private

  • 08 August 2019 19:25
Vulnerabilitate descoperită în WhatsApp, prin care hackerii pot manipula mesajele din conversațiile publice și private

Cercetătorii israelieni în securitate cibernetică au descoperit, recent, o vulnerabilitate în aplicația de mesagerie instant WhatsApp, ce permite hackerilor să manipuleze mesajele din conversațiile publice și private, anunță Bloomberg, citat de Agerpres.

Check Point Software Technologies Ltd., o companie din Israel care se ocupă de securitatea rețelelor de calculatoare, a anunțat că a descoperit trei potențiale modalități de a modifica conversațiile.

Astfel, una dintre acestea utilizează semnul "citat" într-o conversație de grup pentru a schimba aspectul identității celui care trimite mesajul. O altă metodă indică faptul că hackerul poate schimba textul răspunsului altei persoane, iar cea de-a treia, care a fost rezolvată, permite unei persoane să trimită un mesaj privat modificat unui alt membru al grupului care apare ca mesaj public adresat tuturor. Atunci când persoana vizată răspunde, mesajul ei devine vizibil pentru toți cei implicați în conversație.

Pe acest subiect, experții Kaspersky au afirmat, pentru AGERPRES, că utilizatorii WhatsApp trebuie să descarce actualizările disponibile pentru această aplicație, în acest mod fiind feriți de situațiile neplăcute.

"WhatsApp este cel mai popular serviciu de mesagerie instantanee din lume. Problemele de securitate găsite în aplicație sunt într-adevăr serioase, pentru că ar putea duce la situația în care participanții la conversații de grup sunt induși în eroare prin mesaje false. Acest lucru nu înseamnă, însă, că oamenii nu ar trebui să mai folosească WhatsApp, deoarece, chiar dacă bug-urile de securitate sunt periculoase, ele pot fi întâlnite în orice tip de software. Cu toate acestea, utilizatorii ar trebui să fie foarte atenți atunci când participă la conversații de grup. În caz de îndoială, confirmați identitatea autorului într-un mesaj privat. Recomandăm utilizatorilor să urmărească lansarea actualizărilor WhatsApp și să descarce imediat noile versiuni, pentru a fi în siguranță", a spus Victor Chebyshev, cercetător în securitate la Kaspersky.

Vulnerabilitatea descoperită recent poate avea consecințe semnificative în condițiile în care numărul utilizatorilor WhatsApp este de aproximativ 1,5 miliarde, la nivel mondial. "Aplicația este folosită pentru conversații personale, comunicare de afaceri și transmiterea de mesaje politice", susține Oded Vanunu, director de cercetare în cadrul Check Point Software Technologies Ltd.

WhatsApp este o aplicație de chat deținută de Facebook care permite relaționarea a două sau mai multe persoane prin intermediul unei conexiuni la internet. Datorită consumului scăzut de date mobile, aplicația a devenit din ce în ce mai folosită de-a lungul timpului. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău