Vulcanul Semeru din Indonezia a erupt; rezidenții au fost avertizați să stea departe de zona erupției

  • 19 Decembrie 2021 13:30
Vulcanul Semeru din Indonezia a erupt; rezidenții au fost avertizați să stea departe de zona erupției

Vulcanul Semeru din insula indoneziană Java a erupt duminică dimineață expulzând în atmosferă o coloană de cenușă cu înălțimea de doi kilometri și determinând autoritățile să-i avertizeze pe rezidenți să stea departe de zona erupției, informează Reuters, potrivit Agerpres.

La începutul lunii, Semeru, muntele cu cea mai mare altitudine de pe insula Java, a expulzat nori de cenușă și fluxuri piroclastice care au dus la moartea a cel puțin 46 de persoane, mai mulți dispăruți, în timp ce mii de persoane au fost strămutate.

Duminică, erupția din prima parte a zilei a dus la formarea unor nori denși de cenușă albă și gri, potrivit Centrului pentru vulcanologie și gestionarea pericolelor geologice (PVMBG).

Agenția a avertizat rezidenții din apropiere să nu desfășoare activități pe o rază de cinci kilometri de centrul erupției și să mențină o distanță de 500 de metri de malurile râurilor din cauza riscului revărsării de lavă.

PVMBG le-a mai recomandat oamenilor să nu desfășoare activități la o distanță mai mică de 13 kilometri sud-est de centrul erupției.

Cu 142 de vulcani prezenți pe teritoriul său, Indonezia deține cel mai mare număr de locuitori pe plan global care trăiesc în apropierea unui vulcan, dintre care 8,6 milioane, la o distanță de 10 kilometri. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău