Vulcanul Semeru din Indonezia a erupt. Mii de oameni au fugit din calea norului uriaș de cenușă

  • 04 Decembrie 2022 16:37
Vulcanul Semeru din Indonezia a erupt. Mii de oameni au fugit din calea norului uriaș de cenușă

Vulcanul Semeru din Indonezia a erupt duminică, degajând un nor colosal de cenușă care i-a determinat pe locuitorii din apropiere să se refugieze, la un an după o altă erupție care a ucis zeci de oameni.

Localnicii de la poalele Muntelui Semeru, situat în estul insulei Java, au fugit în timp ce norul de cenușă înalt de 1,5 km se apropia. Potrivit serviciilor de urgență, aproape 2.000 dintre aceștia au fost evacuați, relatează AFP, citată de Agerpres.

Centrul pentru Vulcanologie și Prevenirea Dezastrelor Geologice a ridicat nivelul de alertă din jurul Muntelui Semeru de la trei la patru, cel mai înalt nivel, a declarat purtătorul de cuvânt al centrului, Hendra Gunawan pentru Kompas TV.

Muntele Semeru, cu o înălțime de 3.676 de metri, care face parte din Parcul Național Bromo Tengger Semeru, a erupt de mai multe ori din decembrie 2020. Indonezia, o țară în care se află 127 de vulcani activi, se situează în așa numitul „Inel de foc al Pacificului”, fiind afectată frecvent de cutremure adesea de mică intensitate.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău