Vremea rea a provocat prejudicii de circa patru milioane de lei la Comrat

  • 04 Iulie 2019 14:01
Vremea rea a provocat prejudicii de circa patru milioane de lei la Comrat

Vântul puternic și ploile torențiale din 3 iulie au provocat prejudicii estimate la circa patru milioane de lei. În mare parte, banii sunt necesari pentru reparația drumurilor și pentru restaurarea acoperișurilor caselor de locuit, grădinițelor și ale mai multor întreprinderi. 

Contactat de IPN, primarul municipiului Comrat, Serghei Anastasov, a comunicat că ploile au spălat pietrișul de pe aproximativ 15 kilometri de drum. Vântul puternic a smuls foi de ardezie de pe zeci de case și sedii ale instituțiilor publice și comerciale. La Primărie au parvenit cel puțin 50 de demersuri de la populația care solicită ajutor. Doar în cazul unei grădinițe din oraș este nevoie de un milion de lei pentru restaurarea acoperișului.

Orașul Comrat rămâne și astăzi, 4 iulie, deconectat parțial de la energia electrică. Serghei Anastasov a menționat că autoritățile locale nu vor reuși să acopere în totalitate cheltuielile pentru înlăturarea consecințelor intemperiei și vor face demersuri către autoritățile centrale ale țării pentru.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, salvatorii au fost solicitați să intervină, miercuri, în peste 30 de situații de risc. Ei au efectuat lucrări de defrișare a mai multor copaci doborâți la pământ în raioanele Basarabeasca, Cahul, Căușeni, Ștefan-Vodă, Cimișlia, Taraclia, și în UTA Găgăuzia.

Copacii doborâți și crengile rupte au deteriorat parțial firele electrice și de telecomunicații în raionul Basarabeasca. A avut de suferit și o conductă de gaz din localitatea Iserlia a raionului Basarabeasca. În municipiul Comrat, patru copaci doborâți au blocat accesul spre  spital.

Comisiile pentru situații excepționale raionale lucrează în teritoriu pentru estimarea prejudiciilor înregistrate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:6,17 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău