Vreme caniculară cu temperaturi de până la 36 de grade Celsius. Recomandările IGSU

  • 16 August 09:55
Vreme caniculară cu temperaturi de până la 36 de grade Celsius. Recomandările IGSU

Astăzi, 16, august, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33..+36°C. Totodată, se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural, potrivit avertizării emise de Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

În acest context, salvatorii îndeamnă cetățenii să evite expunerea îndelungată la razele solare, în special în orele amiezii. Oamenii sunt rugați să consume suficientă apă, să poarte haine lejere de culori deschise, precum și să utilizeze mijloacele de protecție solară în cazul ieșirii.

În perioada caniculară, o atenție deosebită trebuie să fie acordată regulilor de siguranță și comportamentului în timpul scăldatului. IGSU avertizează repetat cetățenii, că scăldatul se permite doar în locuri autorizate și amenajate cu stații de salvare.

De asemenea, în condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă, cu scopul evitării producerii incendiilor de vegetație, care pot afecta suprafețe extinse, cetățenii sunt rugați să evite utilizarea focului  deschis, în preajma lanurilor cu cereale, precum și locurilor de agrement. Cetățenii sunt îndemnați să nu dea foc vegetației uscate, să nu arunce mucuri de țigară, chibrituri sau alte obiecte aprinse pe suprafețe în preajma spațiilor forestiere.

În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău