Votul din Parlamentul European asupra comisiei Von der Leyen va avea loc miercurea viitoare

  • 21 Noiembrie 2019 15:27
Votul din Parlamentul European asupra comisiei Von der Leyen va avea loc miercurea viitoare

Votul din Parlamentul European asupra întregii echipe a viitoarei Comisii Europene va avea loc miercuri, 27 noiembrie, în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg, a anunțat joi președintele PE, David Sassoli, în cadrul unei conferințe de presă, preluat de Agerpres.

Practic, Conferința Președinților din PE a declarat joi audierile comisarilor-desemnați închise, ceea ce înseamnă că votul legislativului asupra întregii echipe a CE poate avea loc săptămâna viitoare.

Eurodeputații se vor pronunța miercurea viitoare asupra echipei Ursulei von der Leyen, deși nu se știe dacă Marea Britanie va respecta termenul de 22 noiembrie dat de Comisia Europeană pentru a nominaliza un comisar. Astfel, noua Comisie Europeană are șanse mari de a-și începe activitatea de la 1 decembrie, cu o lună mai târziu decât se programase inițial, dar cel mai probabil numai cu 27 de comisari, inclusiv șefa executivului comunitar.

Audierile comisarilor desemnați în comisiile de specialitate ale PE au avut loc între 30 septembrie și 8 octombrie pentru un număr de 23 de țări, ultimele trei derulându-se pe 14 noiembrie, când au fost audiați noi candidați ai României, Ungariei și Franței, după ce primii candidați propuși de aceste state au fost respinși în cadrul procedurii parlamentare de validare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău