Votat în prima lectură: Serviciul de Protecție și Pază de Stat ar putea deține dreptul de inițiere a testării la poligraf

  • 25 Mai 16:15
Votat în prima lectură: Serviciul de Protecție și Pază de Stat ar putea deține dreptul de inițiere a testării la poligraf

Deputații au votat în prima lectură, în cadrul ședinței de astăzi, 25 mai, a Parlamentului, proiectul de lege care prevede ca Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) să dețină dreptul de a iniția și a efectua testarea la poligraf. Inițiativa legislativă aparține deputaților Fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Andrian Cheptonar și Oazu Nantoi, transmite Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

 Potrivit autorilor, proiectul a fost elaborat în vederea aducerii în concordanță a prevederilor Legii privind aplicarea testării la detectorul comportamentului simulat (poligraf) cu cele ale Legii cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat. Testarea la poligraf va fi efectuată de către un specialist atestat al SPSS, cu respectarea prevederilor cadrului legal în domeniu. De menționat că instituția dispune de un dispozitiv de testare, grație unei donații din parte partenerilor internaționali de dezvoltare.

În prezent, potrivit prevederilor legislației, dreptul de a iniția testarea cu utilizarea poligrafului îl dețin Consiliul Superior al Magistraturii, Consiliul Superior al Procurorilor, organele Ministerului Afacerilor Interne, Centrul Național Anticorupție, Serviciul de Informații și Securitate și Serviciul Vamal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,09 m/s
Fri
21
Sat
22
Sun
22
Mon
17
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău